Opnames 'Groeten van de Chemo' van start gegaan

Een nieuw komisch drama van Lodewijn Crijns (Alleen Maar Nette Mensen).

De opnames van de film Groeten van de Chemo, van regisseur Lodewijk Crijns zijn van start gegaan. Crijns heeft op dit moment succes met de komische film Alleen Maar Nette Mensen, en maakt nu een komisch drama.

De film draait om vier jonge patiënten, die in het ziekenhuis behandeld worden met chemotherapie. Daar amuseren ze zich prima, ondanks dat er weinig reden voor plezier lijkt. Nick (14) en Iwan (15) hebben botkanker en zijn een been kwijt. Hetzelfde dreigt te gebeuren met hun vriend Olivier (16), maar tussen de behandelingen door hebben de drie genoeg tijd om op bezoek te gaan bij andere patiënten en grappen uit te halen met de verpleegsters.

Als de jonge Gina (16) op de afdeling wordt opgenomen, komt de wereld van de jongens echter op zijn kop te staan. In eerste instantie sluit zij zich volledig af voor hun pogingen tot contact, maar als Gina’s vriendinnen het af laten weten, beseft ze zich dat vriendschap met de jongens de enige manier is om de deprimerende werkelijkheid aan te kunnen.

De hoofdrollen in Groeten van de Chemo worden vertolkt door Massimo Pesik, Jasha Rudge, Gijs Blom en Vera van der Horst. Een bijrol is weggelegd voor presentatrice en actrice Nicolette van Dam.

De opnames vinden plaats in Dordrecht en Amsterdam en duren tot eind november. In de zomer van 2013 zal de film in première gaan.



NieuwsFilm

meest populair