'Django Unchained' en 'Inglourious Basterds' deel van trilogie

Quentin Tarantino ziet het wel zitten.

Regisseur Quentin Tarantino werd door Total Film benoemd tot Director Of Our Lifetime en sprak voor die gelegenheid met het tijdschrift over zijn aankomende film, Django Unchained. Enigszins verrassend vertelde hij tijdens dat interview dat er een band bestaat tussen Inglourious Basterds en Django Unchained.

Volgens de regisseur maken de twee films mogelijk deel uit van een trilogie. ”I don’t know, Inglourious Basterds and Django Unchained bespreak a trilogy.”

Ondanks de grote verschillen tussen de films, bestaat er volgens de regisseur wel een bepaalde band tussen de films, en kan er mogelijk wel een derde film aankomen, die dan officieel deel uit zou kunnen maken van de trilogie. ”As different as they are, there is a companion piece quality. There might very well be a third one. I just don’t know what it is yet.”

Inglourious Basterds, dat in 2009 uitkwam, volgt een groep Nazijagers, die bij de vijand bekend staan als de ‘Basterds’. Zij werken in de film samen met Shosanna Dreyfus en geheim agent Bridget Von Hammersmark, om de leiders van het Derde Rijk uit te schakelen. In Django Unchained neemt de ex-slaaf Django (Jamie Foxx) het samen met zijn bevrijder en Duitse premierjager Schultz (Christopher Waltz) op tegen Calvin Candie (Leonardo DiCaprio). Hij heeft zijn vrouw ontvoerd en houdt haar als slavin op zijn plantage.

Enige verbanden zijn er wel te vinden tussen de verhaallijnen van de films, maar of het ook echt zo is, valt natuurlijk pas vanaf 17 januari 2013 in de bioscopen te zien. Vanaf die dag draait Django Unchained in de Nederlandse bioscopen.



NieuwsFilm

meest populair