George Lucas over de toekomst van 'Star Wars'

Ook VFX studio Industrial Light & Magic (ILM) over naar Walt Disney.

Gisteren werd bekend dat The Walt Disney Company zo'n $4 miljard gaat betalen voor George Lucas' LucasFilm. Naast dat Disney hiermee de rechten van onder meer Star Wars en Indiana Jones in handen krijgt, kan het ook de VFX studio Industrial Light & Magic (ILM) in de boeken noteren. ILM is een van de meest bekende bedrijven die gespecialiseerd zijn in special effects en computeranimatie.

Met het oog op de desastreuze overname van VFX studio Dream Quest Images in 1996 wordt er door ILM mogelijk met weinig enthousiasme uitgekeken naar inlijving bij Disney. De Disney topman Robert Iger belooft echter tegenover Variety dat er weinig gaat veranderen: "We want to let Industrial Light & Magic remain as is, it's business as usual". Postief nieuws voor ILM is uiteraard de komst van nieuwe Star Wars films. De visual effects studio was namelijk de drijvende kracht achter de eerdere zes films. Animatiestudio Pixar lijkt ook geen echte bedreiging, aangezien zij zich voornamelijk richten op CG animatiefilms. Mogelijk komen de ambities van ILM op dit vlak wel in de koelkast te staan. ILM leverde in 2011 het Oscarwinnende Rango op.

Overigens verscheen er ook een interview met George Lucas, waarin hij kort ingaat op de overname en de overdracht aan Kathleen Kennedy, de nieuwe baas van Lucasfilm, en Walt Disney. Tevens laat hij weten dat hij de toekomstige Star Wars films niet gaat regisseren of schrijven:



NieuwsFilm

meest populair