Kinberg en Kasdan schrijven niet 'Star Wars VIII' en 'IX'

De twee schrijven volgens aan andere films voor de franchise.

Toen Lawrence Kasdan en Simon Kinberg aangesteld werden als schrijvers bij LucasFilm, werd er vanuit gegaan dat de twee de scenario’s van Star Wars VIII en Star Wars: Episode IX zouden schrijven. Bronnen vertellen nu aan THR dat elk inderdaad voor een scenario zal zorgen, maar dat het niet de scenario’s van de achtste en negende film in de franchise betreft.

Het post-George Lucas Star Wars-universum krijgt langzaam vorm. Een maand geleden kondigde LucasFilm aan dat het overgekocht zou worden door Disney, voor maar liefst 4,05 miljard dollar. Niet veel later werd Michael Arndt aangesteld om het scenario van Star Wars: Episode VII te schrijven, en vlak daarna werden Kasdan en Kinberg aangesteld.

Insiders vertellen nu dus dat de twee niet zullen zorgen voor de scenario’s van Episode VIII en Episode IX. In plaats daarvan schrijven ze scenario’s die zich buiten de Skywalker verhaallijn afspelen. Het doel is immers om elke twee tot drie jaar een nieuwe Star Wars-film uit te brengen, en daarbij is het volgens Disney belangrijk om ook andere personages uit de grote franchise te volgen.

Disney en LucasFilm wilden niet reageren op de geruchten.



NieuwsFilm

meest populair