Ook Jon Favreau en David Fincher in beeld voor 'Star Wars VII'

En is Matthew Vaughn alweer uit beeld?

Tot op heden leek Matthew Vaughn de beste papieren te hebben om de regie op zich te nemen van het veel besproken Star Wars VII van Walt Disney Pictures. De website Deadline meent nu te weten dat Disney zijn pijlen ook richten op de diensten van Jon Favreau (Iron Man, Cowboys & Aliens) en zelfs topregisseur David Fincher (The Girl with the Dragon Tattoo, The Social Network). Dit maakt het plaatje nog troebeler dan het al was.

Favreau liet al eerder weten wel oren naar de nieuwe Star Wars film te hebben, maar was nooit echt heel concreet. Fincher heeft zich er - voor zover bekend - niet over uitgelaten, maar had ooit wel een rol bij de bekende sci-fi saga. Hij was namelijk de assistent cameraman bij Star Wars: Episode VI - Return of the Jedi (1983), de derde originele Star Wars film en de film waarop de nieuwe Star Wars film waarschijnlijk moet aansluiten.

Volgens de geruchten wil Disney een dezelfde aanpak als bij de Marvel films. Er moet elke 2 tot 3 jaar een nieuwe Star Wars uitkomen en tussendoor moeten er films verschijnen die zich op specifieke onderdelen richten. Hierbij kan gedacht worden aan een film over Boba Fett. Star Wars: Episode VII moet in 2015 in de bioscoop verschijnen.



NieuwsFilm

meest populair