'Skyfall' voorbij aan 'Avatar' in Groot Brittannië

De 23e James Bond film blijft successen boeken.

Dat de 23e James Bond film Skyfall de financieel succesvolste Bond film ooit is, is ondertussen wel bekend. Heel moeilijk was dat eigenlijk niet. Het toenmalige record, dat op naam staat van de 21e Bond film Casino Royale (2006), bedroeg "slechts" een kleine $600 miljoen. In Groot Brittannië is het succes nu zelfs zo groot dat het daar meer heeft opgeleverd dan James Camerons 3D blockbuster Avatar (2009).

Op dit moment staat Skyfall op £94,3 miljoen ($151,9 miljoen) in het Verenigd Koninkrijk en dat is een miljoen dollar meer dan Avatar opbracht in 2009 en 2010. De film van Sam Mendes deed er slechts 40 dagen over om de $150 miljoen te passeren. Avatar deed er 11 maanden over om op dit bedrag te komen.

De reactie van producenten Michael G. Wilson en Barbara Broccoli: “We’re overwhelmed with gratitude to the cinema-going audiences in the UK who have made SKYFALL the highest grossing film of all time. We are very proud of this film and thank everybody, especially Daniel Craig and Sam Mendes, who have contributed to its success.”

Wereldwijd gaat de teller ondertussen richting de $900 miljoen. In Nederland leverde Skyfall zo'n $13 miljoen op.



NieuwsFilm

meest populair