Disney wil dat 'Alice' terugkeert naar Wonderland

Er wordt geschreven aan een scenario voor Tim Burtons box office hit.

Disney wil dat Alice terugkeert naar Wonderland. Een grote verrassing kan dat niet zijn, aangezien Tim Burtons versie van het verhaal maar liefst een miljard dollar binnensleepte in de wereldwijde box office, waarmee de film op de twaalfde plaats staat op de lijst van best verdienende films.

Het Mouse House heeft Linda Woolverton aangesteld om een vervolg op Burtons film te schrijven. Zij werkte eerder samen met de studio aan films als The Lion King, Beauty and the Beast, Homeward Bound: The Incredible Journey en Maleficent.

Details over het plot van het vervolg zijn nog niet bekend. Er zal waarschijnlijk een volledig origineel verhaal geschreven worden, aangezien Burtons film al geïnspireerd was op Lewis Carrolls Alice’s Adventures in Wonderland en het vervolg Through the Looking-Glass. De kans is dus groot dat dit een origineel verhaal zal worden.

Joe Roth, Suzanne Todd en Jennifer Todd zullen terugkeren als producenten. Verder valt het nog maar te bezien of Tim Burton het vervolg wil regisseren. Hij is op dit moment verbonden aan Miss Peregrine’s Home for Peculiar Children, en zal mogelijk een vervolg op Beetlejuice regisseren.

Ook van Johnny Depp is een terugkeer niet geheel zeker, alhoewel hij een goede werkrelatie heeft met Disney. Het zou het best wel eens zo kunnen zijn dat hij de rol nog eens op zich neemt. Mia Wasikowska zal verder in ieder geval terug moeten keren, anders wordt het natuurlijk een vreemde bedoening.

Er is geen releasedatum voor de film geprikt, maar aangezien Oz The Great and Powerful in 2013 uit zal komen, en Maleficent in 2014, zou het goed kunnen dat Alice in Wonderland 2 in de loop van 2015 in de bioscopen zal draaien.



NieuwsFilm

meest populair