Vervolg op 'Salt' krijgt nieuwe schrijver

Angelina Jolie was niet tevreden met de eerste versie.

Salt was een van die zeldzame films die totaal onverwacht een box office hit werd. Deze kostte 110 miljoen dollar om te maken, maar verzamelde internationaal bijna driehonderd miljoen. Genoeg reden dus voor Colombia & Sony om en vervolg te laten maken. Daartoe stelden ze enige tijd geleden Kurt Wimmer aan, maar met zijn scenario is de studio niet tevreden, en daarom hebben ze nu Becky Johnston aangesteld om het scenario te herschrijven.

Het gerucht gaat dat Angelina Jolie, de hoofdrolspeelster in de eerste film, helemaal niet blij was met het scenario van Wimmer, en iemand wilde met een frisse blik op de franchise. Het lijkt er dus op dat Jolie haar zin heeft gekregen.

Johnston zelf heeft geen verkeerde credits. Ze schreef eerder The Prince of Tides en Seven Years in Tibet. De keus voor haar is desondanks niet de meest logische die de studio had kunnen maken, aangezien die twee films dramafilms zijn, terwijl Salt een spionagethriller was. Mogelijk neemt de franchise daarmee een andere richting.

Er is nog niets bekend over een eventuele regisseur voor de film, of wanneer Colombia & Sony het vervolg uit wil brengen. Het is nu in ieder geval wel duidelijk dat de studio het vervolg serieus ziet zitten.

NieuwsFilm

meest populair