The Asylum neemt ook 'The Hobbit' te grazen

De straight-to-dvd maatschappij krijgt voorlopig echter geen toestemming om rip-off 'Age of the Hobbits' uit te brengen.

Het is bekend dat men vandaag de dag bereid is bakken met geld te betalen voor de filmrechten van boeken, speelgoed, tv-series, pretparkattracties en eigenlijk alles dat een potentiële franchise zou kunnen betekenen. Maar sommige instanties hebben geen zin om dit soort bedragen op te hoesten en liften liever mee op het succes van anderen. Eén van die maatschappijen is The Asylum, verantwoordelijk voor schaamteloze rip-offs als Transmorphers, The Terminators, Almighty Thor en Abraham Lincoln Vs. Zombies.

Hun nieuwste direct-to-DVD vehikel heet Age of the Hobbits, een film die afgezien van de titel helemaal niets te maken heeft met Peter Jacksons The Hobbit: An Unexpected Journey. Ze lijken er dit keer niet zo makkelijk mee weg te komen aangezien de rechter geen toestemming heeft gegeven voor de beoogde release op 11 december. De reden hiervoor is dat klanten in de war kunnen raken als ze tegelijkertijd in aanraking komen met beide titels. Warner Bros. reageerde verheugd op de uitspraak:

This victory underscores the importance of protecting the unique work of our industry’s creative community from companies like Asylum, whose cynical business model is designed to profit from the work of others. Their intent to create confusion in the marketplace on the eve of release of ‘The Hobbit,’ one of the most anticipated films of the year, has met with defeat.

Hieronder de trailer voor Age of the Hobbits, met Bai Ling in de hoofdrol:



NieuwsFilm

meest populair