'Skyfall' breekt records voor Sony en MGM

Geen enkele andere film van de studio's leverde ooit zoveel geld op.

Skyfall is hard op weg naar een opbrengst van één miljard dollar wereldwijd. De film staat op dit moment al op de 951 miljoen dollar en is nu de best verdienende film ooit gemaakt door Sony en MGM. De kans is zelfs groot dat de film de eerste ooit wordt voor de studio’s, die een miljard opgebracht heeft.

Maar dat is niet het enige. Skyfall is meteen ook de best verdienende Bond-film ooit. De vorige recordhouder in de franchise was tevens een film met hoofdrolspeler Daniel Craig erin: Casino Royale. Die film bracht 596 miljoen dollar op, wereldwijd.

Alleen al de totale opbrengst buiten de Verenigde Staten is meer dan die opbrengst: 678,7 miljoen dollar. De opbrengst binnen de VS ligt op 272,3 miljoen dollar.

Op dit moment is de film al recordhouder voor zowel Sony als MGM. Bij Sony was de voormalige best verdienende film ooit Spider-Man 3, waarbij de teller op 890 miljoen dollar eindigde. Voor MGM was de toptitel Gone with the Wind, dat goed was voor 400 miljoen dollar. Daarbij moet wel opgemerkt worden dat de film uit 1939 als de opbrengst gecorrigeerd wordt voor inflatie de best verdienende film ooit is in de filmindustrie.

Skyfall moet nog altijd uitgebracht worden in China. Daar komt de film waarschijnlijk begin februari uit, waarmee de opbrengst hoe dan ook over de miljard dollar zal gaan. In andere landen krijgt de film het moeilijk, nu The Hobbit: An Unexpected Journey uitgebracht is.


NieuwsFilm

meest populair