Opnames 'Mad Max: Fury Road' eindelijk afgerond

Na alle tegenslagen is de belangrijkste horde nu genomen.

De film moest flink wat tegenslagen overkomen, maar hij is dan eindelijk volledig opgenomen. Zojuist is bekend gemaakt dat de opnames van Mad Max: Fury Road zijn afgerond. Eerder werden de opnames van de film, die zes maanden in beslag namen, door flink wat tegenslagen geteisterd.

De meest ironische van de tegenslagen is wel dat de oorspronkelijke opnamelocatie in Australië met goed weer te maken kreeg. Waar eerst een woestijnlandschap lag, ontstond door een overstroming een oase, waardoor de post-apocalyptische film niet langer daar opgenomen kon worden.

Na flink wat gesteggel en uitstel van productie kon er uiteindelijk toch een nieuwe locatie gevonden worden, in Namibië. Daar zijn de opnames nu dus eindelijk afgerond.

In de film komt Mad Max (niet langer gespeeld door Mel Gibson, maar door Tom Hardy) terecht tussen een groep mensen die over de Wasteland vluchten. Dat doen ze in een War Rig, die bestuurd wordt door een mysterieus personage, dat bekend staat als Imperator Furiosa (Charlize Theron). De film geeft de daaropvolgende Road War weer.

Er mag veel actie verwacht worden van de film. Zo maakte stuntman Cameron Taylor bekend dat de film tijdens de opnames gebruik maakte van maar liefst 130 auto’s en motorfietsen en dat er een totaal van 298 stunts uitgevoerd werd. Hoe dat er uiteindelijk uit ziet valt in de loop van 2014 in de bioscopen te beleven.



NieuwsFilm

meest populair