Celebrity

Gewetenscrisis voor Anne Hathaway

De veganistische actrice moest over dode vissen lopen. En dat vond ze niet leuk.

door FilmTotaal op 18.12.2012 om 18:28 in Celebrity
Actrice Anne Hathaway blijkt het zwaar te hebben gehad tijdens de opnames van Les Misérables. Een deel van die film speelt zich af in de havens van het negentiende eeuwse Frankrijk, en tijdens die scènes moest ze op dode vissen stappen.

De actrice is echter al sinds de opnames van The Dark Knight Rises veganist, waarmee ze helemaal niets met dierenvlees of dierlijke producten te maken wil hebben. Zo kreeg ze speciale nep lederen schoenen tijdens de opnames van de film.

Echter, regisseur Tom Hooper besloot wel echte, rottende vissen te gebruiken om zo een authentiek gevoel te geven van de straten van Frankrijk. Daarmee kwam Hathaway in een gewetenscrisis, vertelt ze.

"For some reason, for the dock scenes, (Hooper) wanted us to have dead fish, for days, and days and days on end and of course this was the first role that I've done since going vegan, so there I am in period-looking pleather shoes, stepping on dead fish, and I was having a real crisis of conscience."

Ze was overigens niet de enige die moeite had met de dode vissen. Ook Russell Crowe had er moeite mee, maar hij vond ze vooral stinken.

NieuwsFilm

meest populair