'Star Wars: Episode VII' plot mogelijk bekend

Luke Skywalker zal een prominente rol spelen volgens persbureau Reuters.

Het is al een tijdje geleden dat er een nieuw gerucht naar buiten kwam rond Star Wars: Episode VII, maar nu is er eindelijk weer iets nieuws om aan de waslijst van geruchten toe te voegen. Persbureau Reuters publiceerde gisteren een artikel over de Maya tempel in Tikal, Guatemala. Die diende in de jaren ’70 als basis van de rebellen in Star Wars: Episode IV - A New Hope.

Volgens het artikel wordt de tempel opnieuw gebruikt voor de opnames van de zevende live actionfilm in de franchise. Er wordt geschreven dat Luke Skywalker in de film terugkeert naar de planeet waar de basis lag, om daar de Jedi Academy te stichten.

Yavin 4 and the rebel base return to the Star Wars plot in the forthcoming Episode VII, announced in October by the Walt Disney Co, in which Skywalker comes back to the planet to build a Jedi Knight academy. However, fans said that Disney will likely film those scenes in a studio rather than return to Tikal.

Mocht dit het daadwerkelijke uitgangspunt van de film worden, dan weten we in ieder geval dat Mark Hamill de rol van Skywalker wel weer op zich wil nemen. Ook weten we dat Harrison Ford, Carrie Fisher en Samuel L. Jackson wel weer te zien willen zijn.

Verder is zeker dat Michael Arndt het scenario van de film aan het schrijven is, en dat Simon Kinberg en Lawrence Kasdan ook werken aan scenario’s voor films in de franchise, maar dan voor andere delen. De film moet ergens in de loop van 2015 in de bioscopen uitkomen.



NieuwsFilm

meest populair