'The Hobbit' passeert de grens van $500 miljoen

Wereldwijd verdiende de film al 523,7 miljoen dollar.

The Hobbit: An Unexpected Journey bleek in Nederland al de meest bezochte film tijdens de kerstdagen, dus het volgende nieuws kan geen grote verrassing zijn. Gisteren passeerde de film de mijlpaal van vijfhonderd miljoen dollar in de wereldwijde box office.

In de Verenigde Staten wist de wandeltocht van Hobbit Bilbo (Martin Freeman), een dertiental dwergen en een tovenaar (Ian McKellen) al zo'n 179.7 miljoen dollar binnen te slepen. Daarnaast verdiende de film aan de internationale box office nog zo'n 344 miljoen dollar. Daarmee komt deze in totaal, een kleine twee weken na zijn release, al op een mooie 523,7 miljoen dollar te staan.

Dit nieuws werd vandaag aangekondigd door de studiobazen van New Line Cinema, Metro-Goldwyn-Mayer Studios en Warner Bros. Pictures. De drie studio’s produceerden de film tezamen.

Overigens is er ondertussen ook een consensus bereikt op RottenTomatoes. Waar het er eerst op leek dat de film een percentage boven de tachtig procent zou scoren, is dit ondertussen flink gezakt, naar de 65%. Dit op basis van 243 getelde recensies, waarvan de consensus als volgt is: Peter Jackson's return to Middle-earth is an earnest, visually resplendent trip, but the film's deliberate pace robs the material of some of its majesty.

Onze eigen recensent Fabian Melchers gaf de film vier sterren in zijn recensie.


NieuwsFilm

meest populair