'De Marathon' ontvangt 300.000e bezoeker

Een mooi aantal voor de Rotterdamse automonteurs.

De Nederlandse comedy De Marathon heeft zijn 300.000e bezoeker getrokken. Vooral in Rotterdam, waar het verhaal zich afspeelt, trekt deze nog volle zalen. Dit maakte filmproducent Eyeworks bekend.

De Marathon, waarvan het scenario geschreven is door Gerard Meuldijk en Martin van Waardenberg, draait nu twaalf weken in de bioscopen. Dat is uitzonderlijk, gezien het feit dat films die niet gebaseerd zijn op boeken of televisieseries normaliter niet zo succesvol zijn.

De Rotterdamse vrienden Gerard (Stefan De Walle), Leo (Martin van Waardenberg), Kees (Frank Lammers) en Nico (Marcel Hensema) werken gebroederlijk samen in de garage van Gerard. De zaken gaan helaas niet al te best, en om de garage van de ondergang te redden komt het viertal op het lumineuze idee zich te laten sponsoren en mee te doen aan de Marathon van Rotterdam. Voorwaarde van de sponsordeal is dat het viertal de Marathon ook daadwerkelijk uitloopt. Tijdens de training blijkt dat er voor de vrienden meer op het spel staat dan alleen het halen van de finish.

De film behaalde op 31 oktober al de Gouden Film. Een platina status ligt niet in het verschiet, aangezien de film nog maar in vijftien bioscopen draait.



NieuwsFilm

meest populair