James Franco regisseert 'American Tabloid'

Een boekverfilming over de moord op President John F. Kennedy.

Acteur, regisseur en ondertussen ook dichter James Franco weet maar niet van stoppen. Twee van zijn films spelen op dit moment op Sundance, hij tekende om Beautiful People te regisseren en om daar een rol in te spelen en ondertussen schrijft hij aan een gedichtenbundel. Maar ook komen er de komende maanden nog zo'n half dozijn nieuwe films van hem uit, waaronder Oz the Great and Powerful.
Voor Franco was dat klaarblijkelijk nog niet genoeg, aangezien hij nu ook een adaptie van het boek American Tabloid zal regisseren. Tevens zal Franco een rol spelen in de adaptie van het boek van de Amerikaanse schrijver James Ellroy.

Het zal wel nog enige tijd duren voordat er begonnen kan worden aan de opnames. Franco vertelde MTV dat het project nog lang niet rond is, maar dat er wel aan gewerkt wordt. “We’re going to do ‘American Tabloid’ by James Ellroy. It’s not all put together yet. It’s still early.”

Het boek van James Ellroy volgt de levens van een drietal politieagenten in de Verenigde Staten. Zij raken langzaam verstrikt in een web dat tussen de FBI, CIA en de Maffia loopt, en wat uiteindelijk leidt tot hun betrokkenheid bij de moord op President John F. Kennedy.

Eerder al zou Bruce Willis werk maken van een adaptie van het boek. Toen dat niet lukte kocht Tom Hanks er op twee verschillende momenten de rechten van, met de intentie om er een miniserie van te maken. Beide pogingen mislukten. Het is dus maar de vraag of de poging van James Franco wel succesvol zal bijken.



NieuwsFilm

meest populair