Algemeen

Daniel Craig wellicht niet in de 'Dragon Tattoo' sequel

Na het succes van 'Skyfall' zou hij graag wat salarisverhoging krijgen.

door Jan-Peter Rook op 01.02.2013 om 15:02 in Algemeen
Er werd al gesproken over een sequel op David Finchers The Girl with the Dragon Tattoo voordat de opnames van die film waren begonnen. Niet heel gek aangezien Stieg Larssons boekenreeks bestaat uit drie delen, evenals drie Zweedse verfilmingen. Toch heeft Sony opvallend weinig progressie geboekt met het beoogde vervolg The Girl Who Played With Fire.

Men dacht aanvankelijk dat dit kwam vanwege de financiële beslommeringen bij Sony of het feit dat Fincher niet zal terugkeren. Maar het probleem lijkt ergens anders te liggen, namelijk bij hoofdrolspeler Daniel Craig. De James Bond ster schijnt om een hoger salaris te vragen na zijn succes met Skyfall, een eis waar Sony niet aan mee wil werken. Mochten de twee partijen er niet uitkomen, dan wordt overwogen om zijn personage Mikael Blomkvist niet in de sequel te laten voorkomen.

Waar Blomkvist nog een vitaal personage was in Dragon Tattoo, gaat The Girl Who Played With Fire grotendeels over Lisbeth Salander. Rooney Mara keert zeker terug, dus Sony zou de film enkel om haar kunnen laten draaien. Dit houdt wel in dat het scenario van Steve Zaillan hevig aangepast zal moeten worden.

Hieronder nog eens de trailer van de eerste film:


32 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Spider-fan

Avatar

Dat lijkt me wel een interessante ontwikkeling om te zien hoe het verhaal zich dan afwikkelt.

Verwacht wel dat ze eruit zullen komen, maar lijkt me ook leuk om een 'alternatieve' versie van het verhaal te krijgen.

MrMister

Avatar

Mwah, ik zou het wel leuk vinden als Daniel Craig terugkeert. Anders heb je echt niks aan het einde van de eerste film.

JamesBond

Avatar

Vind het eigenlijk niet gek, je kan niet verwachten dat een acteur met elk salaris akkoord gaat. Wil TGWTDT wel graag zien, kan iemand mij vertellen hoe hoog het gehalte "shocking" is in de film?

Frietgezicht

Avatar

En deel 3 dan? Hoezo verder gaan als deel 3 er niet kan komen want daarin is Craig zeker nodig(en eigenlijk in deel 2 ook wel)
Bij dit soort films moeten ze gelijk contract tekenen waarbij die op zich vastzit aan 3 films,lekker vooruit gedacht..

Glennekeeeee

Avatar

Frietgezicht "En deel 3 dan? Hoezo verder gaan als deel 3 er niet kan komen want daarin is Craig zeker nodig(en eigenlijk in deel 2 ook wel)
Bij dit soort films moeten ze gelijk contract tekenen waarbij die op zich vastzit aan 3 films,lekker vooruit gedacht.."


Wel Frietgezicht, ik ben het met je eens... Niet slim van die makers

Deniro

Avatar

GRAAIER!!! >Smiley face

jaime91

Avatar

Frietgezicht "En deel 3 dan? Hoezo verder gaan als deel 3 er niet kan komen want daarin is Craig zeker nodig(en eigenlijk in deel 2 ook wel)
Bij dit soort films moeten ze gelijk contract tekenen waarbij die op zich vastzit aan 3 films,lekker vooruit gedacht.."

Ja idd, hoe stom kun je zijn.. :|

JackyMax

Avatar

Http://www.klaps.pl/galeria-osoby/11343/Michael.Nyqvist

Geen probleem Daniel, we hebben altijd Michael Nyqvist nog, en die doet het prima!!

jaime91

Avatar

JackyMax "http://www.klaps.pl/galeria-osoby/11343/Michael.Nyqvist

Geen probleem Daniel, we hebben altijd Michael Nyqvist nog, en die doet het prima!!"

Dat zal allemaal wel, maar ik haat het als een acteur vervangen wordt. Hopelijk komen ze eruit met Craig en maken ze meteen een contract waarbij hij ook vast zit aan het 3de en laatste deel.

Pete_027

Avatar

Wat een geldwolf:N

Steve-O

Avatar

Beter zit 'ie er wel in.

Paranoid

Avatar

Is het bekend hoeveel extra Daniel wilt? Dan is het ook duidelijker of het een logische verhoging is, of dat hij te veel wilt.

Banned

Avatar

Belachelijk! Dat personage zit in alle 3 de boeken... Dit valt me zwaar tegen van Craig! Precies of hij is nu meer geld waard na Skyfall dan erna. Belachelijk! Zou dit zeer spijtig vinden. Dit kan een prachtige trilogie worden van Fincer!

Frietgezicht

Avatar

jaime91 "Dat zal allemaal wel, maar ik haat het als een acteur vervangen wordt. Hopelijk komen ze eruit met Craig en maken ze meteen een contract waarbij hij ook vast zit aan het 3de en laatste deel."


Haat je dat? Gebeurt bij gtst best vaak he,laatst nog met zo'n gozer ;)

Maar ben het met je eens,alleen Moore in Hannibal stoorde ik me niet zo aan.

Angelater

Avatar

Tja, als Craig niet kan gewoon re-casten; want een heel personage schaffen is ook niks. Jammer dit; dat trucje dat hierboven werd vermeld over een contract ondertekenen klonk als de beste tactiek hier voor de studio. Hebben ze lui aangepakt, ja.

benjamin

Avatar

"Mochten de twee partijen er niet uitkomen, dan wordt overwogen om zijn personage Mikael Blomkvist niet in de sequel te laten voorkomen."

Dat lijkt toch echt te onzinnig voor woorden. Millennium zonder Blomkvist..

Nee, dan moeten ze gaan hercasten. Wel slecht nieuws, want ik vond Craig wel goed in de rol, leuker dan de Zweedse acteur.

Aston

Avatar

Het grote geld maakt blind. Weinig mensen die er niet hebberig van worden helaas.

Secret1994goesFilm

Avatar

Waarom :( Komaan zeg...
Deel 1 was supergoed... en zonder Craig gaat deel2 echt minder worden :(

jaime91

Avatar

Frietgezicht "Haat je dat? Gebeurt bij gtst best vaak he,laatst nog met zo'n gozer ;)

Maar ben het met je eens,alleen Moore in Hannibal stoorde ik me niet zo aan."

Ja idd, knap dat je dat weet. ;) Naja haten is misschien wat overdreven maar ik vind dat gewoon heel irritant en vaak onnodig. Als het echt niet anders kan, of de desbetreffende acteur/actrice heeft daar een goede reden voor oke. Maar dit slaat gewoon nergens op, vind het een beetje triest zelfs.

ralphk

Avatar

Op zich best logisch als je ziet wat hij heeft gedaan met de andere films...

Casino Royale (2006) $3,200,000
Quantum of Solace (2008) $7,200,000
The Girl with the Dragon Tattoo (2011) $6,000,000
Skyfall (2012) $17,000,000 plus bonuses for certain box-office milestones

Hetzelfde als je contracter bent en dan voor een andere job 3 keer zo veel krijgt en dan weer terug moet naar een ander contract.. Terwijl het success van TGWTDT super goed was..

Zou grappig zijn als je de normale Blomkvist in de Amerikaanse versie ziet Smiley face

spooklift

Avatar

Money money money!

Rickymelis

Avatar

Deel 1 was goed !! Maar dat komt mede door Daniel Craig, dat vind ik echt een fantastische acteur.

Hancock

Avatar

Echt zeer jammer dit! Deel 1 is echt vet mede door Craig !!
Wat een zware tegenvaller van hem zeg! Bleh!!!

tk1989

Avatar

JamesBond "Vind het eigenlijk niet gek, je kan niet verwachten dat een acteur met elk salaris akkoord gaat. Wil TGWTDT wel graag zien, kan iemand mij vertellen hoe hoog het gehalte "shocking" is in de film?"


Dat valt reuze mee. Had het, zeker gezien de rating en beschrijving op IMDB, een heel stuk erger verwacht en dat komt van iemand die al misselijk wordt bij de gedachte aan een horror... Gewoon kijken; het is een geweldige film!

Thiver

Avatar

Banned "Precies of hij is nu meer geld waard na Skyfall dan erna."

Ik neem aan dat je 'ervoor' bedoelt? Maareh... ja, dat is hij wel degelijk. Skyfall is een absurd grote hit die de sterrenstatus van Daniel Craig flink ten goede zal komen, wat doorgaans een salarisverhoging betekent. It ain't pretty but that's how it works in Tinseltown.

Matthijs89

Avatar

Nee nee nee.... Dit mag niet, dit kan niet :'(

benjamin

Avatar

JamesBond "Vind het eigenlijk niet gek, je kan niet verwachten dat een acteur met elk salaris akkoord gaat. Wil TGWTDT wel graag zien, kan iemand mij vertellen hoe hoog het gehalte "shocking" is in de film?"


Ik vond het meevallen, maar ik had het boek al gelezen, dus ik wist wat er ging komen. Bepaalde zaken zijn wel relatief "shocking" maar het is niet zodanig in beeld gebracht om sensatie te veroorzaken.

Pete_027

Avatar

Je hebt acteurs die leven voor hun kunst, film, en dus ook meewerken aan de kleinere producties. Daniel Graig blijkt dus een acteur te zijn die alleen voor het grote geld gaat. Erg jammer.

JamesBond

Avatar

benjamin "Ik vond het meevallen, maar ik had het boek al gelezen, dus ik wist wat er ging komen. Bepaalde zaken zijn wel relatief "shocking" maar het is niet zodanig in beeld gebracht om sensatie te veroorzaken."


Oké, want ik had het idee dat er wel een aantal dingen inzaten die redelijk schokkend kunnen zijn. Gelukkig kan ik daar wel tegen dus ik zal hem binnenkort eens huren Smiley face

Ed Crane

Avatar

Nou ja, om eerlijk te zijn vond ik 'de scene' toch wel vrij expliciet en lang uitgesponnen. Niet dat het mij persoonlijk te ver ging, maar je ondergaat als kijker toch wel wat.

JamesBond

Avatar

Ed Crane "Nou ja, om eerlijk te zijn vond ik 'de scene' toch wel vrij expliciet en lang uitgesponnen. Niet dat het mij persoonlijk te ver ging, maar je ondergaat als kijker toch wel wat."


Ik weet over welke scène je het hebt...

NieuwsFilm

meest populair