Quentin Tarantino wil nog steeds trilogie met 'Inglourious Basterds' en 'Django Unchained'

De regisseur sprak er heel kort over na de BAFTAs.

Vlak na de uitreiking van de BAFTAs liet regisseur Quentin Tarantino, die twee prijzen mee naar huis mocht nemen na de prijzenceremonie, weten nog altijd bezig te zijn met een derde film in een trilogie die dan verder bestaat uit Inglourious Basterds en Django Unchained.

”Dit thema [van herschreven geschiedenis] smeekt om een trilogie; het smeekt om een derde film. Ik heb nog niet besloten waarover de film moet gaan, maar zou niet verbaasd zijn als deze er daadwerkelijk komt…”

Daarmee lijkt hij een stuk zekerder van zijn zaak te zijn geworden sinds de laatste keren dat hij erover sprak. Toen was het nog maar speculatie, niet meer dan een idee. Een derde film met dit thema zou wel interessant zijn, meldde hij ons toen, maar verder was hij er nog niet veel mee bezig geweest.

Later toen Tarantino er nogmaals over sprak, was hij iets zekerder van zijn zaak. Het zou mogelijk zijn om delen van het oorspronkelijke scenario van Inglourious Basterds te gebruiken. Daar werden veel zaken uitgehaald, zoals een groep zwarte soldaten die net als Lt. Aldo Raines en zijn Basterds op een moordtour slaan. De derde film zou dan gaan over deze groep soldaten, en zou dan Killer Crow gaan heten.

Of de derde film over dat onderwerp zal gaan is natuurlijk maar de vraag. Tarantino loopt meestal rond met een dozijn ideeën voor nieuwe films. Daarvan komen er slechts enkelen daadwerkelijk naar het witte doek. Denk maar aan Kill Bill vol III dat er zou komen maar dat er nooit daadwerkelijk kwam. Deze derde film, als die er komt, zou dan ook gerust over een totaal ander onderwerp kunnen gaan dan de Tweede Wereldoorlog. Bekijk hieronder de trailers van Django Unchained en Inglourious Basterds.




NieuwsFilm

meest populair