Peter Dinklage gecast in 'X-Men: Days of Future Past'

En Hugh Jackman heeft een hoofdrol in de film.

Game of Thrones ster Peter Dinklage voegt zich bij de almaar groeiende cast van Bryan Singers X-Men: Days of Future Past. Singer plaatste zelf op twitter een bericht waarmee hij dit nieuws de wereld in hielp.

"Officially like to welcome #PeterDinklage from #GameOfThrones to #XMEN #DaysofFuturePast Very very excited!" schrijft Singer.

Ondanks dat het nog niet bekend is welk personage Dinklage zal spelen, zit het er dik in dat hij de mutant Puck zal spelen. Hij is het dwergenlid van het Canadese mutantenteam Alpha Flight.

Daarnaast blijkt uit een artikel van The Hollywood Reporter dat Hugh Jackman een hoofdrol zal spelen in de film. Eerst werd erover geschreven dat hij mogelijk een cameo zou hebben in de film, maar nu blijkt het tegenovergestelde waar te zijn “There was no way I was not going to be part of that.”

Jackman blijkt het scenario van Simon Kinberg nog niet gelezen te hebben, maar heeft wel een acht-pagina’s tellende synopsis voor ogen gehad. De film speelt zich af in een alternatieve toekomst, waarin de mutanten opgejaagd worden. De Brotherhood vermoordde in die toekomst een belangrijke senator, waarop de Amerikaanse regering de beslissing neemt de mutanten allemaal uit te roeien. Zij worden dan ook opgejaagd door Sentinels.

De cast van X-Men: Days of Future Past bestaat uit acteurs als Patrick Stewart, Ian McKellen, Michael Fassbender en James McAvoy. De film is vanaf 17 juli 2014 in de bioscopen te zien.

NieuwsFilm

meest populair