Algemeen

TV-tips voor komende week

Welke films wil je niet gaan missen.

door FilmTotaal op 15.02.2013 om 13:38 in Algemeen
Iedere dag kiest FilmTotaal een filmtip uit. Dit zijn onze keuze's voor komende week. Alle films voor vandaag kan je bekijken in het Filmsoptv overzicht. Mocht je zelf een website of APP willen maken met deze films gebruik dan onze API.

Black Swan (2010)

Zaterdag 16 februari om 20:30 op RTL5

Balletdanseres Nina (Natalie Portman) maakt deel uit van een balletgezelschap waarbinnen hevige concurentie heerst. De belangrijkste danseres van dat moment, Beth (Winona Ryder), staat op het punt om te vertrekken en iedereen wil haar plaats innemen, te meer daar zij tot dan toe een hoofdrol vertolkte in het populaire Swan Lake ballet van Tsjaikovski. Volgens artistiek leider Yevna (Vincent Cassel) heeft ze zeker talent, maar mist ze het één en ander op het mentale vlak. Ook moet ze afrekenen met haar speelzieke rivale Lily (Mila Kunis) wil zij een kans maken om de hoofdrol te gaan vertolken.

The Village (2004)

Zondag 17 februari om 22:55 op NET5

De film vertelt het verhaal van een hechte gemeenschap. De raad van ouderen waarschuwt de inwoners voor de mysterieuze wezens die zich in de bossen rond het dorp schuilhouden. De nieuwsgierige Lucius Hunt is van plan de dorpsgrens te overschrijden en het onbekende te trotseren. Het lijkt er op dat hij met deze daad de toekomst van het dorp voor altijd zal veranderen...

The Next Three Days (2010)

Maandag 18 februari om 20:30 op SBS6

Russell speelt een leraar die zijn vrouw (Elizabeth Banks) wil redden. Zij is opgepakt voor een moord, waarvan ze zweert dat ze hem niet gepleegd heeft.

Schindler's List (1993)

Dinsdag 19 februari om 20:30 op RTL8

De op het oog ijdele en gierige Duitse zakenman Oskar Schindler besluit tijdens het Nazi-regime zijn fabriek te gaan gebruiken als vluchtplaats voor Joden. Hij wist op deze manier zo'n 1100 Joden van de gaskamers van Auschwitz te redden.

Crash (2004)

Woensdag 20 februari om 20:30 op RTL8

Het verhaal volgt een groep mensen van verschillende komaf in de straten van Los Angeles, terwijl hun levens elkaar kruisen. De rode draad is een moordzaak, en de detective die belast is met het onderzoek.

Titanic (1997)

Donderdag 21 februari om 20:30 op RTL8

Rose, een jonge debutante die zich aan boord bevindt van oceaanstomer 'Titanic' die op zijn maidentrip is, probeert zelfmoord te plegen. Ze wordt gered door een Ierse jongeman Jack die op het tussendek verblijft. Tegen de wil van haar familie in zet Rose haar relatie met Jack verder. Op een nacht raakt het schip een ijsberg en begint stilaan te zinken.

L.A. Confidential (1997)

Vrijdag 22 februari om 22:20 op Veronica

Los Angeles, begin jaren '50. Het onderzoek naar een schietpartij in een duistere kroeg brengt de speurders op het spoor van een prostitutienetwerk waarin de meisjes dubbelgangsters zijn van sterren als Marilyn Monroe, Veronica Lake of Rita Hayworth. Agenten Dudley Smith en Ed Exley, die het grondig oneens zijn over de manier waarop deze zaak moet aangepakt worden, zullen gauw ervaren dat de heren die aan het hoofd staan van het netwerk geen pottenkijkers dulden.22 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Blockbuster

Avatar

RTL 8 heeft hele week Oscar winnaars, dus FT had net zo goed alleen maar RTL 8 films kunnen tippen. ;) Maandag Karakter, zaterdag Dances With Wolves.

Het is bovendien ook op andere zenders prijs met Oscar winnaars als Black Swan, L.A. Confidential, A Fish Called Wanda, Million Dollar Baby enzo.

Dinsdag zal wel een moeilijke keuze geweest zijn, want naast Schindler's List (wie verzint dat trouwens, nu al op tv i.p.v. rond 4 mei) komen ook The Usual Suspects en Training Day.

En voor zondag wéér geen Harry Potter als FT tip. Wat heeft FT tegen Harry Potter? Alsof The Village zo goed is. Doe dan The Devil's Rejects: lekker smerig. :D

JamesBond

Avatar

Geen Harry Potter als tip?! Schande!

Shifty777

Avatar

Heb Crash laatst op school moeten kijken. Niet perse een slechte film, maar vond het wel heel storend dat het moraal er continu zo dik bovenop moet liggen terwijl de film zich schuldig maakt aan zijn eigen beschuldigingen. Laat weinig over voor weinig eigen interpretatie en kauwt je als kijker alles voor met veel overdreven melodrama. Was niet slecht, maar niet mijn ding.

Luthron

Avatar

Black Swan en Schlinder's List nog niet gezien.
2 topfilms hoorde ik. Smiley face

benjamin

Avatar

Veel goede films deze week (en The Village).

Frietgezicht

Avatar

Allemaal goede films alleen The Next Three Days is niet heel bijzonder(leuk maar snel vergeten)

Opmerkelijk dat hier mensen zijn die Schlinder's List niet gezien hebben,zou verplicht moeten zijn. Ga er maar vanuit dat ze jong zijn anders geen excuus mogelijk. Zouden ze eigenlijk op school moeten laten zien bij geschiedenis,zal meer impact hebben dan uit een boek lezen.

Decepticon

Avatar

Shifty777 "Heb Crash laatst op school moeten kijken. Niet perse een slechte film, maar vond het wel heel storend dat het moraal er continu zo dik bovenop moet liggen terwijl de film zich schuldig maakt aan zijn eigen beschuldigingen. Laat weinig over voor weinig eigen interpretatie en kauwt je als kijker alles voor met veel overdreven melodrama. Was niet slecht, maar niet mijn ding."
Niet perse een slechte film??? :?
Dan is een goed drama idd zeker jouw ding niet, want het is een steengoede film! Er zijn een aantal pogingen gedaan om eenzelfde soort film te maken, maar er is er nog geen een die in de buurt komt.

Decepticon

Avatar

Luthron "Black Swan en Schlinder's List nog niet gezien.
2 topfilms hoorde ik. Smiley face"
Schindler's List heb ik niks mee, vind er niet veel aan, maar Black Swan is idd een zeer goed drama. Moet je zeker checken.

Decepticon

Avatar

Blockbuster "En voor zondag wéér geen Harry Potter als FT tip. Wat heeft FT tegen Harry Potter? Alsof The Village zo goed is. Doe dan The Devil's Rejects: lekker smerig. :D"
Ik vond The Village anders een verassend leuke en goede film, bij een 2e kijkbeurt is de verrassing er uiteraard van af, maar ik vond hem de 1x zeker duister en spannend.

Harry Potter heb ik echt helemaal niks mee en die films hoef ik ook nooit te zien.
Maar er zijn er volgende week idd veel topfilms op, ook nog Bloodsport, The Thomas Crown Affaire, Saturday Night Fever, A Man Apart, The Breakfast Club, The Italian Job en 50 First Dates, 1 van Adam Sandler's betere films.
Untraceable is ook leuk.

Rickymelis

Avatar

Airbender "Black Swan en Crash zijn meesterwerken, die moet je gezien hebben!

Schindler's List en L.A. Confidential staan in mijn watchlist, komt goed uit :D"
Schlindlers List is een meesterwerk!! Alleen weet iemand wat ook alweer dat "rode" meisje in de film doet? Zet t maar in n spoilertag als t te onthullend is.

Rickymelis

Avatar

Frietgezicht "Allemaal goede films alleen The Next Three Days is niet heel bijzonder(leuk maar snel vergeten)

Opmerkelijk dat hier mensen zijn die Schlinder's List niet gezien hebben,zou verplicht moeten zijn. Ga er maar vanuit dat ze jong zijn anders geen excuus mogelijk. Zouden ze eigenlijk op school moeten laten zien bij geschiedenis,zal meer impact hebben dan uit een boek lezen."
Haha true, ik heb hem ook bij Geschiedenis gezien net als la vita e belle.

Shifty777

Avatar

Decepticon "Niet perse een slechte film??? :?
Dan is een goed drama idd zeker jouw ding niet, want het is een steengoede film! Er zijn een aantal pogingen gedaan om eenzelfde soort film te maken, maar er is er nog geen een die in de buurt komt."


Dus jou stelling is, dat als één film niet mijn smaak is, ik niet van een goed drama houd? Dat is wel erg kort door de bocht he.

Ik herken dat dit geen slechte film is, in andere woorden: Ik zie dat deze vanuit een objectief standpunt zeker wel degelijk is. De opzet vind ik ook tof. Echter subjectief spreekt de film mij niet aan omdat er weinig opengelaten wordt voor eigen interpretatie, en de film zijn boodschap doordramt. Ook erger ik mij eraan dat de film pleit tegen raciale stereotypering maar zichzelf er wel volledig aan schuldig maakt. Ten slotte vind ik het vals sentiment dat met over the top melodrama die bij de openbaring van alle plotlijnen wordt toegepast gewoon zonde. Kortom, subjectief niet mijn ding. Betekend niet dat ik niet van een goed drama houd, ik vind bijv. 'The Wrestler' een goed drama maar daar kan iemand anders ook weer een andere mening over hebben. Houd dan niet in dat die persoon er geen verstand van heeft, mits hij kan beargumenteren waarom.

Decepticon

Avatar

Shifty777 "Dus jou stelling is, dat als één film niet mijn smaak is, ik niet van een goed drama houd? Dat is wel erg kort door de bocht he.

Ik herken dat dit geen slechte film is, in andere woorden: Ik zie dat deze vanuit een objectief standpunt zeker wel degelijk is. De opzet vind ik ook tof. Echter subjectief spreekt de film mij niet aan omdat er weinig opengelaten wordt voor eigen interpretatie, en de film zijn boodschap doordramt. Ook erger ik mij eraan dat de film pleit tegen raciale stereotypering maar zichzelf er wel volledig aan schuldig maakt. Ten slotte vind ik het vals sentiment dat met over the top melodrama die bij de openbaring van alle plotlijnen wordt toegepast gewoon zonde. Kortom, subjectief niet mijn ding. Betekend niet dat ik niet van een goed drama houd, ik vind bijv. 'The Wrestler' een goed drama maar daar kan iemand anders ook weer een andere mening over hebben. Houd dan niet in dat die persoon er geen verstand van heeft, mits hij kan beargumenteren waarom."
Als je het zo stelt, ja dat is dan mijn stelling.
Tuurlijk heb je verschillende soorten drama's, maar jij bent volgens mij echt een van de weinigen die zo(minder) over de film Crash denkt. De punten die je aanhaalt, zijn juist dingen die dus in het alledaagse leven voor komen, wat de film ook zo goed maakt. Raciale stereotypering is een bestaand, dagelijks probleem in de wereld. Begrijpelijk dat je je daar aan ergert, maar niet begrijpelijk wat betreft de film. De film maakt zich daar niet schuldig aan, dat is iets wat de film je juist voor wil houden.
De boodschap die de film brengt, maakt de film imo juist goed, dat is ook een punt van de film.

Shifty777

Avatar

Decepticon "Als je het zo stelt, ja dat is dan mijn stelling.
Tuurlijk heb je verschillende soorten drama's, maar jij bent volgens mij echt een van de weinigen die zo(minder) over de film Crash denkt. De punten die je aanhaalt, zijn juist dingen die dus in het alledaagse leven voor komen, wat de film ook zo goed maakt. Raciale stereotypering is een bestaand, dagelijks probleem in de wereld. Begrijpelijk dat je je daar aan ergert, maar niet begrijpelijk wat betreft de film. De film maakt zich daar niet schuldig aan, dat is iets wat de film je juist voor wil houden.
De boodschap die de film brengt, maakt de film imo juist goed, dat is ook een punt van de film."


Volgens mij begrijp jij mijn punt niet helemaal. Op de eerste plaats: Erg kinderachtig om over iemands film-smaak te oordelen als hij over één film niet jou mening deelt. Ten tweede: De boodschap van de film vind ik GOED en zeker ook belangrijk. Maar een goede boodschap kan je ook brengen via subtext, je kan je kijker zelf een interpretatie van de situatie laten maken. Dat doet deze filmt niet, die kauwt je letterlijk voor hoe je erover moet denken en voelen, en daar hou ik gewoon niet van ook al is een film verder goed. Ik kan nog wel even doorgaan met mijn argumentatie maar dan gaan mijn posts hier echt te lang worden.

Frietgezicht

Avatar

Decepticon "Niet perse een slechte film??? :?
Dan is een goed drama idd zeker jouw ding niet, want het is een steengoede film! ."


Decepticon "Schindler's List heb ik niks mee, vind er niet veel aan, maar Black Swan is idd een zeer goed drama. Moet je zeker checken."


Lol

Blockbuster

Avatar

Decepticon "Ik vond The Village anders een verassend leuke en goede film, bij een 2e kijkbeurt is de verrassing er uiteraard van af, maar ik vond hem de 1x zeker duister en spannend.

Harry Potter heb ik echt helemaal niks mee en die films hoef ik ook nooit te zien.
Maar er zijn er volgende week idd veel topfilms op, ook nog Bloodsport, The Thomas Crown Affaire, Saturday Night Fever, A Man Apart, The Breakfast Club, The Italian Job en 50 First Dates, 1 van Adam Sandler's betere films.
Untraceable is ook leuk."


RTL 7 is idd bezig met al die typische jaren 80 actiefilms die voor een appel en een ei zijn gemaakt (van Cannon, goedkoop actielabel). Bloodsport, zoals jij al noemt, maar ook Cyborg komt nog. Runaway Train kwam ook laatst, die is nog wel de beste Cannon film ooit. En op vrijdag Chuck Norris films zoals Delta Force en Missing In Action reeks. Ik noem het The A Team-actie, maar altijd lachen om te kijken.

Ik vind Harry Potter eigenlijk ook niet veel soeps. De eerst 3 ontroerden en verbaasden mij nog wel, daarna is het voor mij één groot special effects spektakel geworden, ook de enige reden waarom ik deel 4 t/m 8 heb gekeken.

Decepticon

Avatar

Frietgezicht "Lol"
:?

Ik zeg toch niet dat ik Schindler's List een slechte film vind, ofwel?
Ik heb gewoon niet zoveel op met films over de 2 wereld oorlog.

Je moet de drank eens laten staan Frietgezicht. Dan begrijp je sommige dingen misschien wat beter. ;)

Decepticon

Avatar

Shifty777 "Volgens mij begrijp jij mijn punt niet helemaal. Op de eerste plaats: Erg kinderachtig om over iemands film-smaak te oordelen als hij over één film niet jou mening deelt. Ten tweede: De boodschap van de film vind ik GOED en zeker ook belangrijk. Maar een goede boodschap kan je ook brengen via subtext, je kan je kijker zelf een interpretatie van de situatie laten maken. Dat doet deze filmt niet, die kauwt je letterlijk voor hoe je erover moet denken en voelen, en daar hou ik gewoon niet van ook al is een film verder goed. Ik kan nog wel even doorgaan met mijn argumentatie maar dan gaan mijn posts hier echt te lang worden."
Ik begrijp je punt heel goed, maar niet waarom je/men zich aan de door jouw genoemde punten ergert, bij een film die alom geprezen wordt.
Je moet eens beter leren lezen, want ik oordeel helemaal niet over jouw film smaak en ik zeg al helemaal dat je mijn mening moet delen (over deze film).
Ik zeg dat ik denk dat jij waarschijnlijk een van de weinigen bent, die minder enthousiast over de film is, ook al vind je hem niet slecht, maar je ergert je wel aan bepaald aspecten. Ik vind niet dat de film je voorkauwt hoe je over bepaald easpecten moet denken.
Maar goed, laten we het daarbij houden, eens worden we het toch niet.

Decepticon

Avatar

Blockbuster "RTL 7 is idd bezig met al die typische jaren 80 actiefilms die voor een appel en een ei zijn gemaakt (van Cannon, goedkoop actielabel). Bloodsport, zoals jij al noemt, maar ook Cyborg komt nog. Runaway Train kwam ook laatst, die is nog wel de beste Cannon film ooit. En op vrijdag Chuck Norris films zoals Delta Force en Missing In Action reeks. Ik noem het The A Team-actie, maar altijd lachen om te kijken."
Ja, die oude Norris films, zijn idd A-Team actie, boel geschiet in de rondte, altijd wel leuk om eens weer te zien.
Cyborg heb ik 2 jaar geleden maar eens op dvd gekocht, blijft toch wel een leuke film, toch wel een JCVD klassieker, jammer dat de dvd 4:3 beeldverhouding heeft.

Rickymelis

Avatar

Niemand weet antwoord op mn vraag over het rode meisje ?

Shifty777

Avatar

Decepticon "Ik begrijp je punt heel goed, maar niet waarom je/men zich aan de door jouw genoemde punten ergert, bij een film die alom geprezen wordt.
Je moet eens beter leren lezen, want ik oordeel helemaal niet over jouw film smaak en ik zeg al helemaal dat je mijn mening moet delen (over deze film).
Ik zeg dat ik denk dat jij waarschijnlijk een van de weinigen bent, die minder enthousiast over de film is, ook al vind je hem niet slecht, maar je ergert je wel aan bepaald aspecten. Ik vind niet dat de film je voorkauwt hoe je over bepaald easpecten moet denken.
Maar goed, laten we het daarbij houden, eens worden we het toch niet."


Nouja, als de film alom geprezen werd en 'iedereen' hem goed vond, dan scoorde hij wel 100% op bijv. Rotten Tomatoes. Blijkbaar zijn er toch filmcritici die het met mij eens zijn.

http://www.rottentomatoes.com/m/1144992-crash/reviews/?sort=rotten

Jij zal toch ook je redenen hebben dat je Schindler's List niet zo tof vind? Want dat is een drama dat mij wel aanspreekt. En daar zijn de meningen ook nog minder verdeeld over...

NieuwsFilm