Nieuwe film over Bruce Lee op komst

Hij neemt het samen met Kung Fu legende Wong Jack Man op tegen de Hong Kongse Triade.

Christopher Wilkinson en Stephen Rivele zijn ingehuurd om het scenario van een film over Bruce Lee te schrijven. Deze film, met de voorlopige titel Birth of the Dragon, moet gaan over het waargebeurde gevecht tussen Lee en de bekendste Chinese Kung Fu meester, Wong Jack Man.

De twee vochten in 1965 tegen elkaar in een gevecht waarbij geen regels golden. Dit gevecht werd in San Fransisco georganiseerd, toen het Chinatown-gedeelte van de stad beheerst werd door de Hong Kongse Triade. Deze ware gebeurtenis wordt door de schrijvers gebruikt als uitgangspunt om een actiefilm te schrijven waarin Wong en Lee samenwerken om de gangsters uit Chinatown te jagen.

De productie van de film wordt verzorgd door QED en Groundswell. Van QED is CEO Bill Block als producent aan het project verbonden en van Groundswell is Michael London aangesteld. Ook Wilkinson en Rivele helpen een handje bij de productie, en verder is Kerry Mullen (van Groundswell) aangesteld als uitvoerend producent.

"Stephen Rivele and Chris Wilkinson have taken a little known chapter in the life of Bruce Lee and used it as a jumping off point for a bold, exciting story about the making of an international legend,” vertelde London in een statement over de film.

Wilkinson en Rivele werkten samen eerder aan een aantal andere biopics. Zo schreven ze Nixon (1995), Ali (2001) en Mercury. Die laatste film, waarin Sacha Baron Cohen de titelrol van Freddy Mercury zal spelen, moet nog gemaakt worden. Deze moet in de loop van 2014 in de bioscopen uitkomen.



NieuwsFilm

meest populair