Nieuwe Nederlandse posterwebsite: Repostered

Bekijk daar de posters van je favoriete ontwerpers.

Utrechtenaar Martijn Weghorst is een nieuwe website begonnen, die volgens ons wel interessant kan zijn voor filmliefhebbers: repostered.com. Op de website kun je een almaar groeiende verzameling van alternatieve filmposters zien. Zo zijn er posters te vinden die gemaakt zijn voor speciale screenings van oude films, maar ook bijvoorbeeld de releases van Mondo-posters.

Verder plaatst Weghorst op zijn website de posters die fans zelf van hun favoriete films maken. Daarom geeft het op de website ook de mogelijkheid om de posters op basis van ontwerper te selecteren.

”Het leek me leuk om al deze posters op een overzichtelijke manier te verzamelen en te kunnen selecteren op film en designer. Dat kan niet op bijvoorbeeld Tumblr en Pinterest, waar ik veel vind. De eerlijkheid gebiedt te zeggen dat er wel soortgelijke alternatieven bestaan, maar ik denk dat het beter kan,” vertelt Weghorst desgevraagd.

Toekomstplannen zijn er natuurlijk ook voor Repostered. Zo moeten mensen zelfontworpen posters kunnen toevoegen, en in de verre toekomst deze via een shop verkopen. De favoriete poster van Weghorst? Dat is deze, van Inglourious Basterds.



NieuwsFilm

meest populair