Chris Cooper is de Norman Osborn in 'The Amazing Spider-Man 2'

Of hij dan meteen de Green Goblin speelt is niet bekend.

Chris Cooper heeft getekend om de rol van Norman Osborn in Marc Webbs The Amazing Spider-Man 2 op zich te nemen. De acteur voegt zich daarmee bij een cast van slechteriken die al bestaat uit Jamie Foxx en Paul Giamatti).

Het personage van Osborn is belangrijk in de Spider-Man mythologie. In eerste instantie is hij een mentor voor Spider-Man, totdat hij zijn alterego Green Goblin ontdekt. Dat personage werd in de oorspronkelijke filmserie gespeeld door Willem Dafoe.

Of Osborn in deze film daadwerkelijk de Green Goblin is, of pas in een volgende film, is niet duidelijk. Wel weten we dat Spider-Man (Andrew Garfield) het druk zal krijgen. Hij moet het immers ook al tegen Electro (Foxx) en Rhino (Giamatti) opnemen in deze film, terwijl dat in de vorige enkel Lizard was.

De zoon van Norman Osborn, Harry is ook al gecast en zal gespeeld worden door Dane DeHaan. Verder speelt Emma Stone wederom de rol van Gwen Stacy, het vriendinnetje van Peter Parker. Deze film wordt ook Mary Jane Watson geïntroduceerd, die gespeeld wordt door Shailene Woodley.

Het scenario van The Amazing Spider-Man 2 is geschreven door Alex Kurtzman, Roberto Orci en Jeff Pinkner, en is gebaseerd op een eerdere versie van James Vanderbilt. Als producenten zijn Avi Arad en Matt Tolmach aan het project verbonden.

De film moet vanaf 24 april 2014 in de bioscopen te zien zijn.

NieuwsFilm

meest populair