Gary Oldman speelt mee in 'Dawn of the Planet of the Apes'

Oldman zal de leider van een menselijke kolonie spelen.

De casting voor Dawn of the Planet of the Apes is in volle gang. Naast de terugkerende Andy Serkis, werden vorige week Jason Clarke en Kodi Smith-McPhee als nieuwe hoofdrolspelers aangekondigd. De nieuwste toevoeging aan de cast is niemand minder dan Gary Oldman (The Dark Knight Rises), die de leider van een menselijke kolonie zal spelen.

Het verhaal van Dawn speelt zich 15 jaar na de gebeurtenissen in Rise of the Planet of the Apes af. Intelligente apen hebben het grootste gedeelte van de mensheid weggevaagd en hebben de wereld overgenomen. Een deel van de film richt zich op een groepje wetenschappers in San Fransisco, dat de strijd aangaat met de apen en een ander deel gaat over Caesar (Serkis), de leider van de apen, die de nieuwe beschaving probeert te regeren.

De regie is in handen van Matt Reeves (Cloverfield) en het script van Dawn of the Planet of the Apes werd geschreven door Mark Bomback en de opnames gaan deze lente van start. De film moet vanaf 23 mei 2014 in de bioscopen draaien.

Bekijk hieronder de trailer van Rise of the Planet of the Apes:



NieuwsFilm

meest populair