Er wordt nog altijd gewerkt aan nieuwe 'Tomb Raider'

Het schiet niet bepaald op, maar hij zal er komen.

De ontwikkeling van de langverwachte derde Tomb Raider-film gaat maar erg langzaam, maar nu er binnenkort een nieuw deel in de spellenserie uit moet komen, is er genoeg aandacht voor de franchise om weer eens over een nieuwe film te praten. Het lijkt erop dat spelontwikkelaar Crystal Dynamics zich sterk zal bemoeien met nieuwe avonturen van Lara Croft op het witte doek.

”"It was important for both us and [developing production company GK Studios] to have a cohesive version of the franchise," vertelt de grote baas van Crystal Dynamics, Darrell Gallagher. "It's a good partnership. We're seeing the challenges through the same lens. We didn't want to see a continuation of the old films, [so] they are working from this new take we've given them." Maar, hij geeft wel toe: uiteindelijk maken zij de spellen, en GK Studios de film.

De nieuwe richting voor de franchise draait om een jongere Lara. In het nieuwe spel komt ze bijvoorbeeld net van de universiteit, en gaat ze naar de kust van Japan om een scheepswrak te zoeken.

In 2011 vertelde producent Graham King nog dat er bij de reboot een soortgelijke invalshoek genomen moet worden. De films waarin Angelina Jolie de hoofdrol speelde (Lara Croft: Tomb Raider en Lara Croft Tomb Raider: The Cradle of Life) waren geen rampen in zijn ogen. ”the story that we're telling is really the story before she became Lara Croft, so it is a character piece, which I find interesting. But it's still a lot of action and a lot of fun."

Kortom: ondanks dat er nog maar weinig definitieve beslissingen genomen zijn, is de filmfranchise rond de Tomb Raider-spellen bij lange na niet dood. De kans is groot dat er in de niet al te verre toekomst een nieuwe film komt. Bekijk hieronder een trailer van het nieuwste spel in de franchise.



NieuwsFilm

meest populair