POLL: Beste film van Steven Spielberg?

Wordt het Jaws, Schindler's List, Jurassic Park, Minority Report, Lincoln of...? Kies zelf!

Na de POLLS over de oeuvres van de regisseurs Martin Scorsese (zie hier), James Cameron (zie hier) en Quentin Tarantino (zie hier) gaan we via onderstaande POLL na welke film van regisseur Steven Spielberg het meest geliefd is onder de FilmTotaal bezoekers.

Spielberg "debuteerde" in 1964 met de low budget sci-fi thriller Firelight. Zijn eerste echte film onder een label was Duel. Deze goed ontvangen tv-film gaf hem de kans om zijn eerste bioscoopfilm The Sugarland Express (1974) te maken. Niet veel later volgden de klassiekers Jaws (1975) en Close Encounters of the Third Kind (1977). Ook in de jaren die volgden bleef hij doorlopend memorabele en baanbrekende titels opleveren, zoals E.T.: The Extra-Terrestrial (1982), The Color Purple (1985), Jurassic Park (1993), Schindler's List (1993), Saving Private Ryan (1998), Artificial Intelligence: AI (2001) en Lincoln (2012). Tussendoor maakte hij uiteraard ook nog de vier Indiana Jones films.

De films van de populaire filmmaker werden sinds Jaws 123 keer genomineerd voor een Oscar. Hiervan werden er 33 verzilverd. Twee keer won Spielberg de Oscar voor Beste Regie (Schindler's List, Saving Private Ryan) en in 1987 kreeg hij de Irving G. Thalberg Memorial Award uitgereikt van de Academy. Wereldwijd brachten zijn films tot op heden $8,5 miljard op. Zijn succesvolste film is Jurassic Park, die tot op heden $914,7 miljoen opbracht aan de wereldwijde bioscoopkassa. Van de laatste verschijnt dit jaar een 3D re-release.

In onderstaande poll zijn alleen Spielbergs bioscoop- en tv-films opgenomen. Zijn korte films, tv-series, documentaires en andere regie-klussen blijven buiten beschouwing. Uiteraard ben je vrij om over alles te discussiëren in de reacties.

Succes met de overwegingen en bedankt voor je stem!
surveys



NieuwsFilm

meest populair