Ook 'Evil Dead'-remake krijgt vervolg

Dus zijn er twee nieuwe Evil Dead-films op komst.

Er staat iets opmerkelijks te gebeuren in Hollywood. Onlang maakte regisseur Sam Raimi, die ons de eerste drie Evil Dead-films bracht, bekend dat er nog een vierde film zou komen. Hij had het plan om komende zomer samen met zijn broer aan het scenario van de film te werken.

Maar dan is er nog de Evil Dead-remake van regisseur Fede Alvarez. Deze film, die overigens het zegen heeft van Raimi, moet ook een vervolg krijgen. Dat vertelde Alvarez na afloop van de screening van zijn remake van Evil Dead, op het filmfestival SXSW.

Het werk aan het vervolg op de remake is volgens Alvarez officieel van start gegaan. Dat houdt in dit geval in dat de regisseur aan het scenario van de film werkt. Dit toont dus dat de studio, Sony, alle vertrouwen heeft in de remake, net als producenten Raimi, Rob Tapert en Bruce Campbell.

Opmerkelijk hieraan is dus dat er niet alleen een vervolg op de remake van de filmserie komt, maar ook een vervolg op de oorspronkelijke filmserie. Daarmee lopen er twee verhaallijnen van de filmfranchise door elkaar heen, wat het mogelijk verwarrend maakt voor filmkijkers.

Het zal in Nederland nog enige tijd duren voordat de remake van Alvarez in de bioscopen draait. De film moet pas vanaf 27 juni in de bioscopen te zien zijn. Eerste reacties zijn er overigens ook: blijkens de reacties op Twitter van mensen die bij de screening waren, is de remake meer dan de moeite waard. Bekijk hieronder een trailer van Alvarez’ remake.



NieuwsFilm

meest populair