Geen 'Oz 2' voor regisseur Sam Raimi

Hij denkt niet dat het vervolgverhaal interessant genoeg zal zijn.

Enkele dagen geleden wisten we nog te melden dat als Sam Raimi's Oz The Great and Powerful het goed genoeg zou doen, Disney graag een vervolg zou maken. Het openingsweekend van de film blijkt met tachtig miljoen dollar meer dan goed genoeg, en dus lijkt het erop dat een vervolg er zal komen.

Het lijkt er echter niet op dat Raimi mee zal doen aan dat project. Tijdens een interview vertelde de regisseur dat hij niet van plan is het vervolg te regisseren. Wel zijn er nog wat open eindjes die een andere regisseur als aanknopingspunt voor het vervolg zou kunnen gebruiken, maar daarmee heb je het wel gehad.

SPOILERS BEGINNEN HIER

”I haven’t planned on directing the sequel. I did leave some loose ends for another director if they want to make the picture. I tried to make it a complete ending, so that the audience would be fulfilled, but I also let Evenora and Theodora get away.”

EINDE SPOILERS

De reden dat Raimi waarschijnlijk niet mee zal doen aan het vervolg ligt, en hoe kan het ook anders, aan een gebrek aan interesse van de kant van de regisseur. Hij vond het verhaal van Oz The Great and Powerful goed, maar denkt niet dat de tweede film net zo interessant zal zijn. ”I was attracted to this story but I don’t think the second one would have the thing I would need to get me interested.”

Oz The Great and Powerful draait vanaf 14 maart in de Nederlandse bioscopen.



NieuwsFilm

meest populair