Geen Nightcrawler in 'X-Men: Days of Future Past'

In ieder geval één oude bekende die niet terugkeert.

Enige tijd deden er geruchten de ronde dat Alan Cumming zich ook bij de almaar groeiende cast van X-Men: Days of Future Past zou voegen. Dit kwam onder meer voort uit verhalen van hoofdrolspeler James McAvoy, die bekendmaakte dat ook Cumming in de film te zien zou zijn.

Maar nu blijkt uit een bericht van ComingSoon dat Cumming zijn rol van Nightcrawler (die hij in X-Men 2 speelde) niet opnieuw zal vervullen. Wat de bron van de website is wordt in het bericht niet duidelijk gemaakt.

In wat alweer de zevende film in de X-Men-franchise moet worden keren flink wat acteurs terug om weer in de huid te kruipen van onze favoriete mutanten. Zo keren Hugh Jackman (Wolverine), Ian McKellen (Magneto), Patrick Stewart (Professor X), James McAvoy (Professor X), Jennifer Lawrence (Mystique), Michael Fassbender (Magneto), Nicholas Hoult (Beast), Anna Paquin (Rogue), Ellen Page (Kitty Pryde), Shawn Ashmore (Iceman) en Halle Berry (Storm) terug. Verder spelen Peter Dinklage en Omar Sy mutanten die nog niet eerder in de filmfranchise te zien waren. Welke dat zijn is niet bekend, hoewel volgens speculatie Dinklage de mutant Puck zal spelen en Sy Bishop.

De film is gebaseerd op een scenario van Simon Kinberg en is geïnspireerd op een verhaallijn van Chris Claremont en John Byrne uit 1981. Days of Future Past draait om een alternatieve toekomst waarin Magneto’s Brotherhood een belangrijke senator vermoordt. Als gevolg daarvan wordt de jacht op mutanten geopend en is het aan de X-Men uit het verleden en de X-Men uit de toekomst om samen te werken en ervoor te zorgen dat enkele belangrijke gebeurtenissen die leiden tot deze dystopische toekomst voorkomen worden.

Vanaf 17 juli 2014 in de bioscopen.



NieuwsFilm

meest populair