Exclusief: eerste foto's historisch epos 'Kenau'

Over het Haarlemse vrouwenleger dat het in 1572 opnam tegen de Spaanse belegeraars.

Hieronder een exclusieve eerste blik op de Nederlandse film Kenau, een historisch epos over het leven van Kenau Hasselaar. Hasselaar gaf tijdens de Spaanse belegering van de stad Haarlem in 1572 leiding aan een leger dat exclusief uit vrouwen bestond. Ze werd daarbij bovenal gemotiveerd door de executie van haar jongste dochter en de angst dat dit ook met haar andere dochter zou gebeuren.

[/url]





De hoofdrol in de film, die van Kenau, is weggelegd voor [url=http://www.filmtotaal.nl/persoon.php?id=27611]Monic Hendrickx. Verder is Barry Atsma te zien als Wigbold Ripperda, de gouverneur van Haarlem, Sophie van Winden als Magdalena, Sallie Harmsen als Kathelijne (dochter van Kenau), Lisa Smit als Gertruide (andere dochter van Kenau), Peter van den Begin als Jacob en Eva Bartels als Alda.

De opnames van de film, die in Hongarije, Nederland en België plaatsvinden, zijn op 25 februari van start gegaan. Dit onder leiding van regisseur Maarten Treurniet (De Heineken Ontvoering), die zich baseert op een scenario van Karen van Holst Pellekaan en Marnie Blok. De twee schreven eerder samen het scenario van de films Jackie en De Gelukkige Huisvrouw.

Naar verwachting is Kenau in de loop van februari 2014 in de bioscopen te zien.



NieuwsFilm

meest populair