George Clooney en Matt Damon op de set van 'The Monuments Men'

De setfoto laat zien hoe de personages van de twee eruit zullen in de nieuwe actie-thriller.

George Clooney en Matt Damon namen onlangs een scene voor hun nieuwe film The Monuments Men op bij Palais am Festungsgraben in Berlijn en hieronder is een foto te zien van de twee.

De actie-thriller is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van een onwaarschijnlijke groep soldaten in de Tweede Wereldoorlog die van Franklin D. Roosevelt de taak kregen om kunstwerken uit de klauwen van Nazi-dieven te redden en deze werken terug te brengen naar hun oorspronkelijke eigenaars. De missie leek haast onmogelijk; de kunstwerken lagen verborgen achter vijandelijke grenzen en de soldaten waren zeven voormalige directeurs van musea, curators en kunsthistorici. Wonderbaarlijk genoeg kregen de moedige schattenjagers, die zichzelf de 'Monuments Men' noemden het voor elkaar om duizenden jaren aan cultuur te redden uit Hitlers bolwerk.

George Clooney heeft naast de hoofdrol in The Monuments Men ook de regie in handen. Naast hem en Damon spelen ook Daniel Craig, Bill Murray. Cate Blanchett, Jean Dujardin, John Goodman, Bob Balaban en Hugh Bonneville mee in de film, die eind dit jaar in de bioscopen wordt verwacht.


NieuwsFilm

meest populair