Opnames 'Monsters'-vervolg van start gegaan

Daarnaast is de cast van de film aangekondigd.

Regisseur Gareth Edwards heeft het druk met de opnames van Godzilla, die eind vorige week van start zijn gegaan, maar dat weerhoudt de studio er niet van een vervolg te maken op de film waarmee Edwards doorbrak: Monsters. De opnames van dat vervolg blijken gisteren officieel van start te zijn gegaan.

Dat onder leiding van regisseur Tom Green (Misfits), die met deze film zijn regiedebuut voor een volwaardige film beleeft. De opnames zijn begonnen in Jordanië en zullen de komende maanden verhuizen naar Detroit.

Het vervolg speelt zich enkele jaren na de gebeurtenissen in de eerste film af. Wederom is er maar een kleine cast, waarvan de belangrijkste leden Johnny Harris, Sam Keeley en Joe Dempsie zijn. Het officiële verhaal van de film luidt als volgt.

Zeven jaar na de gebeurtenissen van Monsters zijn er over de hele wereld ‘Infected Zones’ ontstaan. Mensen staan niet langer bovenaan de voedselketen en kleine groepen proberen wanhopig te overleven. Amerikaanse soldaten worden naar het buitenland gestuurd om de Amerikaanse belangen te verdedigen van de monsters, maar de oorlog is verre van voorbij.

Noah, een door nachtmerries geteisterde soldaat, wordt op een missie gestuurd. Hij moet een soldaat die gek is geworden opjagen in de Infected Zone en hem uitschakelen. Maar als Noahs eenheid en transport vernietigd worden, bevindt hij zich samen met een jonge en onervaren cadet in de wildernis. Het blijkt dat hij de broer is van de man die Noah moet vermoorden.

De twee soldaten begeven zich op een lange en zware reis door het hart van het territorium van de monsters, en worden vergezeld door een jonge vrouw als gids. Het is een reis die hen voor altijd zal veranderen.



NieuwsFilm

meest populair