Algemeen

Will Smith over het weigeren van 'Django Unchained'

Hij vindt dat Django niet de hoofdpersoon is, en wilde daarom niet.

door Jim Pedd op 26.03.2013 om 17:22 in Algemeen
Will Smith was de eerste keuze van regisseur Quentin Tarantino om de hoofdrol in Django Unchained op zich te nemen. Het was een mooie kans voor de acteur, maar Smith besloot de rol af te slaan. Nu wordt er nieuw licht geworpen op de redenen hierachter.

In november bleek nog dat Tarantino een afspraak met Smith had gehad, maar dat ze het niet volledig eens waren over het scenario. “It just wasn’t 100 percent right, and we didn’t have time to try to make it that way.” Smith staat erom bekend dat hij scenario’s herschreven wil zien, en als er iemand in Hollywood is die daar niet voor open staat, is dat Quentin Tarantino wel.

Nu liet Smith wat licht schijnen op zijn redenen over het aan zich voorbij laten gaan van de rol. De hoofdreden daarvoor was dat Django niet het hoofdpersonage is.“Django wasn’t the lead, so it was like, I need to be the lead. The other character was the lead!”

Daar voegde Smith nog aan toe dat hij de slechterik wilde vermoorden: “I was like, ‘No, Quentin, please, I need to kill the bad guy!’”

Dat ze het nu niet eens warden wil niets zeggen verder. Tarantino en Smith staan nog op goede voet met elkaar, dus is het goed mogelijk dat hij een rol krijgt in een nieuwe film van Tarantino. Leonardo DiCaprio zou oorspronkelijk een rol spelen in Inglourious Basterds, maar kreeg er uiteindelijk eentje in Django. Wellicht is er voor Smith wel ruimte in Killer Crow.

Wat vinden jullie? Hadden jullie liever Smith gezien in de rol van Django, of was Jamie Foxx perfect? En had Django inderdaad een grotere rol moeten krijgen, ten koste van Dr. King Schultz (Christoph Waltz)?


26 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Pete_027

Avatar

Wat een ego zegO+
Jamie was perfect in de rol als Django.

FilmMaster

Avatar

Jamie was perfect als django.
Raar dat will zo doet.vind smith niet slecht als acteur zijnde.
Maar dat ego is niet best.

Asperientje

Avatar

I like the way you declined boy

Frietgezicht

Avatar

Zeurt die lelijke bananentekkel nou. Ik wil de badguy vermoorden? Is die een kind? Maar achteraf maar goed anders had Jaden ook een rol moeten hebben in plaats van Samuel L Jackson.

Banned

Avatar

Neu hij speelt liever in een film van Shamalalala en z'n zoontje... Dit is allemaal niet logisch wat die overgewaardeerde acteur zegt...

RS87

Avatar

Foxx was geweldig als Django, hij was de perfecte keuze voor die rol.

Angelater

Avatar

Dit zijn inderdaad wel lompe redenen om een rol te weigeren. Ook al ben ik geen fan van de man, ben blij dat meneer Tarantino in ieder geval geen studio-knaap is, en gewoon zijn gevoel volgt. Als iemand de kans krijgt om in je film te spelen, dan zou ik ze het verhaal ook niet laten aanpassen; hoe waardeloos het ook 'mag' zijn.

PRIME

Avatar

Wat is Killer Crow?

Kilian

Avatar

PRIME "Wat is Killer Crow?"


Nieuwe filmproject van Tarantino.

benjamin

Avatar

Dus Will Smith wil of zelf de hoofdrol of z'n zoontje wat zitten pushen in een hoofdrol. Denk dat Tarantino beter af was zonder. Foxx doet dat prima.

JamesBond

Avatar

Stomme actie van hem!

Symn

Avatar

'I NEED to kill the bad guy'!?

Nigga please...

movieboy

Avatar

Will Smith is zeker en vast geen slechte acteur maar ik zag hem niet zitten in Django Unchained, Jamie Fox was perfect voor de rol!

Godzijdank Will Smith heefd declined.. :+

Fristi182

Avatar

Lastig, als je dit niet zou weten dat smith voor deze rol was gevraagd(wat ik dus niet wist)..Hoewel hij het prima had kunne doen denk zelf toch dat foxx de juiste man is, en juist dat Django niet de hoofdrol is maar wel de maincharacter maakt het verhaal goed, heb zelf het gevoel dat we ook zeker een vervolg gaan zien.. en wat betreft christopher..hij speelt zoals gewoonlijk weer uitermate vermakelijk!

AlexDeLarge

Avatar

Ik had liever een andere acteur willen zien in plaats van zowel Jamie Foxx als Will Smith. Vind het allebei niet echt spannende acteurs.

Hancock

Avatar

Will u sucks !

PRIME

Avatar

Ik hou van Will hoor, en je komt niet zo ver zonder een beetje een ego te kweken. Is ook wel nodig.

Maar gelukkig maar dat 'ie er niet in terecht is gekomen, anders moest z'n suffe bieber zoontje er natuurlijk ook weer in.

Frietgedicht

Avatar

Will is te oud voor deze rol....

Frietgezicht

Avatar

Frietgedicht "Will is te oud voor deze rol...."


Foxx is ouder dan Smith hoor kloon.

Kamajiisama

Avatar

Frietgezicht "Foxx is ouder dan Smith hoor kloon."

Damned...Nigg@ :E Hahaha

Frietgezicht

Avatar

Ja ken er niks aan doen,proost.

B@chelor

Avatar

AlexDeLarge "Ik had liever een andere acteur willen zien in plaats van zowel Jamie Foxx als Will Smith. Vind het allebei niet echt spannende acteurs."
Wat als Idris Elba de rol had vertolkt?

Sand

Avatar

Ik vind dit allemaal wel meevallen, er zijn zoveel acteurs die rollen weigeren en dat die film dan achteraf een groot succes is.

dus ik schrijf Will Smith helemaal niet af bij deze, en vind het zeker ook geen overgewaardeerde acteur zoals sommige hier zergen. Smith is echt wel een heel sterk acteur, en dat hij nu soms kiest voor films met zijn zoontje, tja is zijn keuze he, maakt hem toch niet slechter.

Foxx is idd de beste keuze geweest sowieso dus alles komt goed uit Smiley face.

B@chelor

Avatar

Will had volgens mij ook de rol van Neo destijds afgewezen. Ben wel blij dat 't Keanu is geworden.

movieplanet124

Avatar

Wat een nurdo die will smith. Want jackson was toch ook een bij character en die steelde de show vond ik. dus hij moet niet zeuren en een domme zet van mister badboy crap films maker. Want die film was geweldig en jamie was geweldig als Django volgends mijn is die will ook gelijk kinderachtig om de hele film dan gelijk niet meer te gaan kijken. Aggg Will smith is ook net meer wat die geweest was vroeger

Nolio

Avatar

Will Smith die een script van de hand van Tarantino wil herschrijven!? HAHAHAHAHAHA!!

NieuwsFilm

meest populair