Will Smith over het weigeren van 'Django Unchained'

Hij vindt dat Django niet de hoofdpersoon is, en wilde daarom niet.

Will Smith was de eerste keuze van regisseur Quentin Tarantino om de hoofdrol in Django Unchained op zich te nemen. Het was een mooie kans voor de acteur, maar Smith besloot de rol af te slaan. Nu wordt er nieuw licht geworpen op de redenen hierachter.

In november bleek nog dat Tarantino een afspraak met Smith had gehad, maar dat ze het niet volledig eens waren over het scenario. “It just wasn’t 100 percent right, and we didn’t have time to try to make it that way.” Smith staat erom bekend dat hij scenario’s herschreven wil zien, en als er iemand in Hollywood is die daar niet voor open staat, is dat Quentin Tarantino wel.

Nu liet Smith wat licht schijnen op zijn redenen over het aan zich voorbij laten gaan van de rol. De hoofdreden daarvoor was dat Django niet het hoofdpersonage is.“Django wasn’t the lead, so it was like, I need to be the lead. The other character was the lead!”

Daar voegde Smith nog aan toe dat hij de slechterik wilde vermoorden: “I was like, ‘No, Quentin, please, I need to kill the bad guy!’”

Dat ze het nu niet eens warden wil niets zeggen verder. Tarantino en Smith staan nog op goede voet met elkaar, dus is het goed mogelijk dat hij een rol krijgt in een nieuwe film van Tarantino. Leonardo DiCaprio zou oorspronkelijk een rol spelen in Inglourious Basterds, maar kreeg er uiteindelijk eentje in Django. Wellicht is er voor Smith wel ruimte in Killer Crow.

Wat vinden jullie? Hadden jullie liever Smith gezien in de rol van Django, of was Jamie Foxx perfect? En had Django inderdaad een grotere rol moeten krijgen, ten koste van Dr. King Schultz (Christoph Waltz)?


NieuwsFilm

meest populair