Adewale Akinnuoye-Agbaje nieuwste castlid 'Pompeii'

De Britse acteur speelt een gladiator in Paul W.S. Andersons rampenfilm.


Adewale Akinnuoye-Agbaje (Lost) is gecast als een gladiator in de historische rampenfilm Pompeii van regisseur Paul W.S. Anderson (Resident Evil). Hij voegt zich bij o.a. Emily Browning (Sucker Punch)), Kit Harington (Game of Thrones) en Jared Harris in het project van filmstudio Summit Entertainment.

De film, die is gebaseerd op de beroemdste vulkaanuitbarsting uit de wereldgeschiedenis, richt zich op Milo (Harington), de slaaf van een scheepsmagnaat die ervan droomt om zijn vrijheid te kopen en te trouwen met Flavia (Browning), de dochter van zijn meester. Wat Milo niet weet, is dat ze al is vergeven aan een corrupte Romeinse senator en dat hij zal worden verkocht aan een andere eigenaar in Napels. Net wanneer Milo zijn dieptepunt lijkt te hebben bereikt, barst de nabijgelegen vulkaan Vesuvius uit en moet hij zich haasten naar Pompeii om zijn geliefde en zijn beste vriend, een gladiator (Akkinnuoye-Agbaje), te redden.

Pompeii wordt gefinancierd en geproduceerd door Constantin Film en gedistribueerd (in Noord-Amerika althans) door Lionsgate/Summit.

NieuwsFilm

meest populair