Er komt echt geen derde 'Hellboy'

De bedenker van het personage gelooft er niet in.

Fans van de Hellboy-franchise zullen diep teleur gesteld worden door het volgende bericht. Ondanks hoopvolle berichten de afgelopen jaren van regisseur Guillermo del Toro en acteurs Ron Perlman en Doug Jones, zal er geen derde film komen in de filmserie over de kettingrokende rode demon.

Verrassend genoeg komt dat nieuws niet van Del Toro, maar van de bedenker van het personage, Mike Mignola, die tevens de beide films die over het personage verschenen produceerde. In een interview dat hij recentelijk had, vertelde hij dat een derde film er echt niet zal komen.

”The biggest problem I see as far as PR for the next billion years is explaining endlessly not only that there’s no ‘Hellboy 3′ movie, but it’s going to be explaining ‘It’s a series, but it’s not a monthly series.”

Moet het woord van Mignola als verlossend aangenomen worden? Aangezien hij het personage bedacht, en erg betrokken was bij de productie van Hellboy (2004) en Hellboy 2 (2008), lijkt het logisch om aan te nemen dat er op dit moment inderdaad vrij weinig vooruitgang geboekt wordt met het project.

Desondanks zou het wel zo kunnen zijn dat de film er komt, als Del Toro genoeg geld weet te verzamelen. Zijn grootste probleem bij het maken van de derde film, vertelde hij enige jaren geleden, is het verzamelen van een budget voor de film.

Dit is verder niet de eerste keer dat Mignola zijn twijfels over de productie uitspreekt. Twee jaar geleden vertelde hij hoe zijn geplande einde van de Hellboy-comics vloekt met de interpretatie die Del Toro had van het personage. Of hij nog zin had in een derde film wist de bedenker toen niet.

Sowieso zal de film er de komende jaren niet komen. Deze zomer komt Del Toro’s eerstvolgende film uit: Pacific Rim. Vervolgens zal Crimson Peak uitkomen, en daarna wordt zijn agenda wat onzeker. Zo werkt de regisseur aan de film Justice League Dark, een televisieserie over de Hulk, een stop motion versie van Pinocchio en nog een film voor Marvel.

Dat wil dus zeggen dat, mocht Del Toro werkelijk willen werken aan een derde Hellboy-film, dat deze nog vele jaren van ons verwijderd is.



NieuwsFilm

meest populair