Paul W.S. Andersons 'Pompeii' krijgt releasedatum

De vulkaan barst in februari 2014 uit.


Er is een releasedatum geprikt voor regisseur Paul W.S. Andersons aankomende rampenfilm Pompeii. De film moet vanaf 28 februari 2014 in de bioscopen te zien zijn.

Het verhaal van de film volgt een Keltische gladiator, die verliefd wordt op een aristocratische dame, op de vooravond van de gigantische vulkaanuitbarsting die het Italiaanse Pompeii vernietigde. Tegelijkertijd komt onze held lijnrecht tegenover de man die zijn familie jaren eerder uitmoordde te staan.

Kit Harington speelt de gladiator, en andere rollen zijn weggelegd voor Emily Browning, Jared Harris, Kiefer Sutherland, Adewale Akinnuoye-Agbaje, Jessica Lucas, en de recente toevoeging Carrie-Anne Moss.

Het scenario van de film is geschreven door Julian Fellowes, en de productie is van start gegaan in Toronto.

De CEO van FilmDistrict, Peter Schlessel, had in het persbericht het volgende over de film te vertellen: ”Pompeii is het soort grote en gedurfde film waar we allemaal van houden. We geloven dat de grootte van de film en de verhaallijn goed liggen bij bioscoopbezoekers, en we zijn blij wederom samen te kunnen werken met Sony om een film naar de bioscopen te brengen. We kijken ernaar uit om samen te werken met Paul, Jeremy, Robert, Don, Martin en Jon.”

NieuwsFilm

meest populair