Algemeen

Vanaf 2015 elk jaar een 'Star Wars' film

Elk jaar wordt een 'Star Wars' zomer!

door Bram de Groot op 18.04.2013 om 08:54 in Algemeen
Walt Disney Pictures en Lucasfilm hebben op CinemaCon in Las Vegas bekend gemaakt dat na Star Wars: Episode VII, die in de zomer van 2015 moet gaan verschijnen, elke zomer een nieuw Star Wars avontuur verschijnt.

Naast de nieuwe trilogie verschijnen er een nog onbekend aantal losstaande Star Wars films over de belangrijkste personages uit de bekende sci-fi saga. Volgens de geruchten zouden Han Solo, Boba Fett en Yoda de belangrijkste gegadigden zijn.

Star Wars: Episode VII wordt geregisseerd door J.J. Abrams en het script komt van de hand van Michael Arndt. Een exacte releasedatum is nog niet bepaald.

27 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Axeqlusive

Avatar

Elk jaar? Is dat niet een beetje massaproductie? Zelfs een franchise als James Bond komt hooguit om het jaar. Hoop dan wel dat ze met verschillende teams gaan werken, anders wordt het een aflopende zaak denk ik.

benjamin

Avatar

Ik dacht op IMDB om de twee jaar gelezen te hebben.

Darthmar

Avatar

Lijkt mij overkill persoonlijk. Ik ben gek op SW maar elk jaar een nieuwe film gaat snel vervelen denk ik.

Chabes

Avatar

Werkte bij LOTR toch ook prima.

FilmMaster

Avatar

Chabes "Werkte bij LOTR toch ook prima."

inderdaad.en The Hobbit films verschijnen ook om het jaar.

Darthmar

Avatar

FilmMaster "inderdaad.en The Hobbit films verschijnen ook om het jaar."


Ja maar na 6 films is het afgelopen en zat er groot gat tussen LOTR en TH. Bij SW staat geen einddatum.

Poker5000

Avatar

I don't know who you are. I don't know what you want. If you are looking for ransom, I can tell you I don't have money. But what I do have are a very particular set of skills; skills I have acquired over a very long career. Skills that make me a nightmare for people like you. If you stop making Star Wars movies, that'll be the end of it. I will not look for you, I will not pursue you. But if you don't, I will look for you, I will find you, and I will kill you.

geertvdheide

Avatar

Dit ruikt inderdaad een beetje naar productiewerk, maar het zou kunnen werken met twee teams die elk om het jaar een film uitbrengen. Bijvoorbeeld het ene jaar een film in de hoofdreeks, afgewisseld met een karakter-spinoff het jaar daarop. Het zou ook goed kunnen dat zo'n rigide schema onderweg wordt bijgesteld als blijkt dat er meer tijd nodig is. Zou niet de eerste keer zijn. Daarnaast: Marvel brengt elke 5-10 maanden een nieuwe superheldenfilm uit en het niveau van die films is over het algemeen best aardig.

Ik ben enorm benieuwd of de nieuwe Star Wars oppervlakkige CGI-spektakels worden zoals Episode 1, of dat ze er echt goede schrijvers en regisseurs op zetten om spektakel met diepgang te combineren. Veel fans verwachten het eerste; ik blijf voor nu hopen op het laatste.

benjamin

Avatar

geertvdheide "Ik ben enorm benieuwd of de nieuwe Star Wars oppervlakkige CGI-spektakels worden zoals Episode 1, of dat ze er echt goede schrijvers en regisseurs op zetten om spektakel met diepgang te combineren. Veel fans verwachten het eerste; ik blijf voor nu hopen op het laatste."


Ik hoop met je mee, maar volgens mij willen veel fans nu ook niet een nieuwe Phantom Menace (nu ja, behalve de mensen die allergisch zijn aan kwaliteit).

Al geldt dat wel alleen voor dat eerste deel (en vooral door Jar Jar), want veel fans jubelen wel om het vreselijke Revenge Of The Sith.

geertvdheide

Avatar

benjamin "Ik hoop met je mee, maar volgens mij willen veel fans nu ook niet een nieuwe Phantom Menace (nu ja, behalve de mensen die allergisch zijn aan kwaliteit).

Al geldt dat wel alleen voor dat eerste deel (en vooral door Jar Jar), want veel fans jubelen wel om het vreselijke Revenge Of The Sith."

Geen van de drie films in de nieuwere trilogie konden mij helemaal wegblazen, maar er zaten wel een aantal leuke dingen in. Jar Jar was inderdaad storend en de CGI voelde nogal plastic aan. Dat gaf Ep 1-3 een wat oppervlakkige sfeer. Op dat vlak zouden ze het sowieso stukken beter kunnen doen, nu de CGI bijna niet meer van echt te onderscheiden is, als er maar genoeg tijd aan wordt besteed.

De echte Star Wars-fans die de oude trilogie als religie zien, zullen ook nooit tevreden gesteld worden. Niet door Ep 1-3, en ook niet door Ep 7-9. De oude films hadden ook hun zwaktes, maar zijn door nostalgie verheven tot heilige geschriften. Het zijn toffe films, maar eigenlijk is het gewoon een verhaal over goed en kwaad in een goed uitgewerkt sci-fi universum met een aantal leuk uitgewerkte karakters en verhaallijnen. De effecten waren voor die tijd spectaculair en hebben de tand des tijds relatief goed doorstaan. Dat is een grote prestatie en het zijn prima films, maar de liefde voor de reeks neemt vaak wel vreemde vormen aan.

movieplanet124

Avatar

Maar elke jaar een star wars film. Dan krijgen we eerst dus film 7.

En hoeveel zij films krijgen we voor dat we weer beginnen met een hoofd film. Dus elke jaar kijg je een film over een charachter zeker mmmmmmmmm niks voor mijn ben alleen benieuwd naar Bobba fett en joda verder boeien die andere me niet zo veel eigenlijk

benjamin

Avatar

geertvdheide "Dat is een grote prestatie en het zijn prima films, maar de liefde voor de reeks neemt vaak wel vreemde vormen aan."


Inderdaad. Zeker als je pakweg die Ewoks ziet - maar goed, de oude films zijn niet complete flops. Maar dat mensen dit gelijk plaatsen met LOTR vind ik toch onbegrijpelijk.

geertvdheide "Geen van de drie films in de nieuwere trilogie konden mij helemaal wegblazen, maar er zaten wel een aantal leuke dingen in. Jar Jar was inderdaad storend en de CGI voelde nogal plastic aan. "


Jar Jar was storend, maar het grootste probleem vond ik het scenario en de regie. Af en toe had je een goed idee, maar in de belabberde uitwerkingen gingen die verloren.

Darthmar

Avatar

Episode 1-3 goeie special effects, goeie lichtsabelgevechten, slechte dialogen, Jar Jar Binks, hoofdfiguur die je niet mag vanaf episode 1 waardoor zijn val mij niks doet, teveel onnodige scenes.

TheMorry

Avatar

Eigenlijk zou er geen nieuwe delen van Star Wars mogen komen... maar goed. Om nu gelijk Star Wars uit te gaan melken maken ze het merk alleen maar kapot. Ze zouden gewoon de nieuwe trilogie wel om de 1 a 1,5 jaar moeten uitbrengen en daarna een paar jaar geen film... Ik ga ze hoe dan ook toch wel zien, alleen ze moeten wel voorzichtig blijven....

Bij Marvel zijn ze ook ineens films in een rap tempo aan het uitpoepen. Ik weet niet waar Disney mee bezig is maar dit kan ook gewoon verkeerd uitpakken....

bobocad

Avatar

Chabes "Werkte bij LOTR toch ook prima."

3 films :P niet te vergelijken ivm het aantal films wat Star Wars nog erbij gaat krijgen.

FilmMaster "inderdaad.en The Hobbit films verschijnen ook om het jaar."
Om het jaar zou betekenen dat The Hobbit: The Desolation of Smaug pas in 2014 verschijnt. :P ;) En The Hobbit: There and Back Again pas in 2016 :P ;)

Ereptile

Avatar

Chabes "Werkte bij LOTR toch ook prima."


Darthmar "Ja maar na 6 films is het afgelopen en zat er groot gat tussen LOTR en TH. Bij SW staat geen einddatum."


Volgens mij waren die films achter elkaar opgenomen, en die werden gewoon op een bepaald moment uitgebracht Smiley face The Desolation of Smaug is volgens mij ook haast zo goed als af. Harry Potter was wel een serie die om het jaar een nieuwe productie startte volgens mij. (Ik kan er ook naast zitten natuurlijk :P).

Maar dit klinkt best wel ambitieus om ieder jaar een Star Wars uit te brengen. En of ze ook echt weer een iconische bad-guy kunnen neerzetten.

jaime91

Avatar

Ik twijfel ontzettend. Ik kijk er ontzettend naar uit maar ik vrees ontzettend voor overkill. Af en toe een jaartje rust is helemaal niet erg en ik heb liever dat ze wat meer te tijd nemen voor die sequels en losse verhalen en er echt het beste van maken. MAAR want er is een maar, Disney/Marvel doen wel goede zaken met hun films dus wat dat betreft ben ik nog een beetje hoopvol. Ik heb ontzettend veel zin in 2015, en in de nieuwe Star Wars reeks maar ik hoop zo ontzettend dat ze daar bij Disney weten waar ze mee bezig zijn. PLEASE VERNEUK HET NIET!

En voor de mensen die dachten dat er om het jaar Star Wars films kwamen (dus in 2015,2017 en 2019) dat klopt. Alleen gaat het hier om de delen 7,8 en 9. In de tussentijd komen er ook nog Star Wars films die niets met Luke Skywalker en Han Solo etc te maken hebben, maar losse verhalen in dat universum. Zoals het ook al in het artikel vermeld staat.

JamesBond

Avatar

Ik begin er steeds meer zin in te krijgen Smiley face

benjamin

Avatar

jaime91 "En voor de mensen die dachten dat er om het jaar Star Wars films kwamen (dus in 2015,2017 en 2019) dat klopt. Alleen gaat het hier om de delen 7,8 en 9. In de tussentijd komen er ook nog Star Wars films die niets met Luke Skywalker en Han Solo etc te maken hebben, maar losse verhalen in dat universum. Zoals het ook al in het artikel vermeld staat."


Maar dat zullen dan films van andere makers zijn, waardoor het nog wat mee kan vallen.

jaime91

Avatar

benjamin "Maar dat zullen dan films van andere makers zijn, waardoor het nog wat mee kan vallen."

Ik hoop dat het goed gaat uitpakken. Met Marvel hebben ze bewezen dat ze dit op zich wel moeten kunnen, alleen komt daar ook weer niet ieder jaar een film van uit. Ik ben blij dat ik weer zo verwend wordt met Star Wars na al die jaren, maja het moet wel echt heel goed blijven. Ik ben benieuwd of dat ze dat niveau van vroeger zullen halen, en zullen blijven behouden. Ook met de losse verhalen.

Ereptile

Avatar

jaime91 "Ik hoop dat het goed gaat uitpakken. Met Marvel hebben ze bewezen dat ze dit op zich wel moeten kunnen, alleen komt daar ook weer niet ieder jaar een film van uit. Ik ben blij dat ik weer zo verwend wordt met Star Wars na al die jaren, maja het moet wel echt heel goed blijven. Ik ben benieuwd of dat ze dat niveau van vroeger zullen halen, en zullen blijven behouden. Ook met de losse verhalen."


Er is 1 film waar de fans volgens mij al een tijd om hebben gevraagd. En die heette als het goed is The Clone Wars. En speelt zich af tussen Ep. 2 en Ep. 3. Dat is uiteindelijk een tv serie geworden. Maar zulke losse verhalen kunnen ze toch best verfilmen.

Gigan72

Avatar

Ereptile "Er is 1 film waar de fans volgens mij al een tijd om hebben gevraagd. En die heette als het goed is The Clone Wars. En speelt zich af tussen Ep. 2 en Ep. 3. Dat is uiteindelijk een tv serie geworden. Maar zulke losse verhalen kunnen ze toch best verfilmen."


Ik denk dat je Shadows of the Empire bedoel die speelt af tussen ep5 en ep 6
Het boek introduceert het personage Prins Xizor, een krijgsheer en leider van een van de grootste criminele organisaties in het Galactische Keizerrijk. Zijn doel is om Darth Vader te vervangen als Darth Sidious' rechterhand. Ondertussen is Han Solo nog altijd ingevroren, en wordt door de premiejager Boba Fett naar Jabba de Hutt gebracht. Prinses Leia gaat in het geheim op zoek naar Boba Fett.

Andere thema's in het boek zijn de constructie van Luke Skywalker's nieuwe lichtzwaard en Darth Vader's zoektocht naar zijn zoon. Han Solo's rol in het verhaal wordt overgenomen door een soortgelijk personage genaamd Dash Rendar.

Deze film was er bijna gekomen toen die tijd maar is helaas niet door gegaan er is wel een game van.
Ach wie weet ooit

Remco

Avatar

Tja was te verwachten het heeft Disney flink wat geld gekost en dat moeten ze door flink uitmelken terug verdienen. Ik heb ook een dubbel gevoel hierbij. De oude films vind ik geweldig maar of het nu een goed idee is om daarop verder te borduren. Meeste acteurs zijn stokoud en ik blijf de wansmaak van de prequels houden hoewel Abrams wel een betere regisseur is als George Lucas. Ik vond de effecten in de prequels vaak storend omdat ik gewoon zag dat de acteurs ergens voor een Green Screen hun dialogen er aan het uitgooien waren. De laatste Star Trek had geweldige effecten dus wellicht dat dat een lichte geruststelling is. Ik zit zelf niet te wachten op Han Solo of Boba Fett films. Een beetje mysterie rond personages is juist wel positief hoef niet van iedereen te weten hoe ze op hun plek terecht zijn gekomen.

benjamin

Avatar

jaime91 "Ik hoop dat het goed gaat uitpakken. Met Marvel hebben ze bewezen dat ze dit op zich wel moeten kunnen, alleen komt daar ook weer niet ieder jaar een film van uit. Ik ben blij dat ik weer zo verwend wordt met Star Wars na al die jaren, maja het moet wel echt heel goed blijven. Ik ben benieuwd of dat ze dat niveau van vroeger zullen halen, en zullen blijven behouden. Ook met de losse verhalen."


Nu ja, kwaliteit hangt niet alleen van releasedata af. Marvel maakt over het algemeen prima entertainment, maar hun Iron Man 2 was toch wat zwakker. Dus ja, er kan een zwakkere tussen zitten, maar belangrijkste is hier dat één team niet om het jaar iets moet afleveren.

Bluemeister

Avatar

Ik denk dat het wel positief is dan Lucas zich niet zo veel meer, of helemaal niet bemoeid met de nieuwe Star Wars films. Hij was zijn magie van de episode 4,5 en 6 al lang verloren. Ik denk ook wel dat ze hebben geleerd van de fouten die tijdens episode 1,2 en 3 zijn gemaakt. Ik hoop alleen dat het niet te kiddy wordt omdat Disney er nu achter zit, er moet wel flink wat goede actie in komen.

benjamin

Avatar

Bluemeister "Ik denk dat het wel positief is dan Lucas zich niet zo veel meer, of helemaal niet bemoeid met de nieuwe Star Wars films. Hij was zijn magie van de episode 4,5 en 6 al lang verloren. Ik denk ook wel dat ze hebben geleerd van de fouten die tijdens episode 1,2 en 3 zijn gemaakt. Ik hoop alleen dat het niet te kiddy wordt omdat Disney er nu achter zit, er moet wel flink wat goede actie in komen."


Wel, ten eerste is het niet moeilijker nog kinderachtiger te gaan dan Phantom Menace >Smiley face maar hoe dan ook zit dat wel snor bij Disney. Bloed of gore zul je niet zien, maar verder maakt Disney meer dan puur vertier voor dé jongsten.

Frank2260

Avatar

Jullie roepen te gouw Disney
Met elk jaar een Star Wars Film.
Zie eerst maar Star Wars Episode VII in de zomer van 2015 in de bioscoop te laten verschijnen.

NieuwsFilm

meest populair