Financiering Scorsese's passieproject 'Silence' rond

De opnames moeten in juli 2014 beginnen.

Regisseur Martin Scorsese droomt er al jaren van om de film Silence te kunnen maken. Afgelopen januari bevestigde hij nog dat de adaptie van het boek van Shusaku Endo van start zou gaan zodra hij klaar was met het maken van The Wolf of Wall Street, en dat hij hoopte de productie halverwege 2014 van start te laten gaan.

Nu blijkt dat het daadwerkelijk gaat lukken om de film te maken. Deadline bericht dat de financiering van het project gedaan wordt door Emmett / Furle Films. Dat betekent dat het passieproject van Scorsese, nadat het meermaals uitgesteld is, er dit keer echt zal komen.

Het scenario van de film is geschreven door Scorsese en Jay Cocks. Het verhaal speelt zich af in de zeventiende eeuw en volgt een groep missionarissen die naar Japan gestuurd worden. Zij hebben de taak het martelen van Christenen door de Japanse Keizer te onderzoeken.

Scorsese probeert Silence al vijftien jaar te maken. Op een bepaald moment waren Daniel Day-Lewis en Benicio del Toro eraan verbonden, maar door herhaaldelijk uitstel ging dat feestje niet door.

Het plan is nu om de opnames in juli 2014 in Taiwan van start te laten gaan. The Wolf of Wall Street zal later dit jaar in de bioscopen gaan draaien.



NieuwsFilm

meest populair