Michael Bay zegt sorry voor 'Armageddon'

Hij zou de volledige derde akte opnieuw willen doen.

In een interview met The Miami Herald, ging Michael Bay in op zijn in 1998 verschenen Armageddon. Allereerst ging hij in op de vaak ruwe manier waarop hij zijn films edit. Daarnaast excuseerde hij zich voor Armageddon.

”Het is grappig, veel mensen maken het me moeilijk als het op mijn editen aankomt. Maar als je een grafiek op basis van mijn films zou kunnen maken, kun je zien dat de manier waarop ik edit langzamer is geworden. Bad Boys was mijn eerste film en die sneden we snel. Toen was dat nieuw voor actie. Nu zie je dat dit veel geïmiteerd wordt. Noem het wat je wil. Ja, critici hebben me het er moeilijk over gemaakt. Maar als je de Bourne Identity films kijkt, zij zijn veel sneller gesneden.”

Vervolgens kwam hij op Armageddon, waar de regisseur zijn excuses voor aanbood.

”Ik wil me excuseren voor Armageddon, omdat we de volledige film in 16 weken moesten maken. Het was een enorm onderneming. Dat was niet eerlijk voor de film. Ik zou de volledige derde akte opnieuw doen als ik dat kon. Maar de studio nam de film letterlijk van ons vandaan. Het was verschrikkelijk. Mijn visual effects supervisor had een zenuwinzinking, dus ik moest dat werk overnemen. Ik belde James Cameron en vroeg ‘Wat doe je als je alle effecten zelf maakt?’ Maar de film deed het prima.”

Daar heeft Bay ook wel gelijk in. De film, die een kleine 140 miljoen dollar kostte om te maken, bracht uiteindelijk 553 miljoen dollar op aan de internationale box office. Echter, waar de film het bij het publiek best goed deed, was dat bij critici niet zo. Op RottenTomatoes scoorde de film 39% op basis van 82 getelde recensies.

In Armageddon nadert een gigantische meteoor de Aarde en de directeur van de NASA kan niets anders doen dan een team van specialisten de ruimte in te sturen om de gigantische meteoor te stoppen. Harry S. Stamper (Bruce Willis) staat bekend als ’s werelds beste olieboorder, en hij en zijn team staan voor de taak om op de ruimtesteen te landen, een gat in het oppervlak te boren en een bom in de kern te laten zakken. Naast Willis speelden ook Billy Bob Thornton, Ben Affleck en Liv Tyler een hoofdrol in de film.

Binnenkort komt de nieuwste film van Bay uit in de bioscopen, Pain and Gain. Deze draait vanaf 5 september in de bioscopen. Daarna maakt Bay Transformers 4, dat op 26 juni 2014 in première gaat.



NieuwsFilm

meest populair