Nederlander verzorgt cinematografie 'Interstellar'

Hoyte van Hoytema deed dit eerder voor Tinker Tailor Soldier Spy en The Fighter.

Tot nu toe nam Wally Pfister alle films van Christopher Nolan, sinds Memento uitkwam op. Aangezien Pfister nu werkt aan zijn regiedebuut, moest Nolan op zoek naar een nieuwe cinematograaf. Het lijkt erop dat dit een Nederlander zal worden, Hoyte van Hoytema genaamd.

Hij vertelde dit in een interview met de VARA-gids. Er is nog geen bevestiging van Nolan of de studio, maar desondanks zou het goed kunnen dat hij de film maakt.

Van Hoytema verzorgde eerder van andere Hollywood-films de cinematografie, zoals Tinker Tailor Soldier Spy en The Fighter. Verder deed hij dat ook van Let the Right One In, waar Nolan zich meermaals positief over uitliet.

Van Hoytema is tweemaal afgewezen bij de Nederlandse FIlmacademie en is vervolgens verhuisd naar Polen om daar te studeren aan de Filmacademie van Lódz. Daar heeft ook Roman Polanski gestudeerd.

Over het plot is, op een vage omschrijving, vrijwel niets bekend. We weten dat de film een interstellaire reis naar de grenzen van het universum moet tonen. Daarbij reist een stel ontdekkingsreizigers, vermoedelijk aangevoerd door Matthew McConaughey, door een wormgat, waar ze te maken krijgen met tijdreizen en andere dimensies. De film draait vanaf 6 november 2014 in de bioscopen.



NieuwsFilm

meest populair