'Die Hard 6' krijgt titel en locatie

De zesde film in de franchise gaat naar Tokyo.

Na een niet bepaald succesvol vijfde deel in de vorm van A Good Day To Die Hard is het tijd om te kijken naar het volgende deel in de franchise. Er wordt op dit moment nog voor Brit Ben Trebilcook gewerkt aan het scenario van Die Hard 6, maar de film heeft alvast een titel gekregen: Die Hardest.

De schrijver heeft daarnaast bekend gemaakt waar zijn film zich zal afspelen. Het verhaal begint in New York, en gaat vervolgens verder in Tokyo. De Japanse hoofdstad zal ook de voornaamste locatie in de film zijn. Verdere details zijn schaars.

Wel wilde Trebilcook nog kwijt dat hij er vertrouwen in heeft dat fans zijn film zullen waarderen. “Het is erg trouw aan de franchise en personages en het is een natuurlijke voortzetting. De film heeft ook een erg plausibele verhaallijn,” vertelde hij aan TotalFilm.

Verder ging hij nog dieper in op de huidige status van Die Hard 6. ”Er moeten nog grote horden genomen worden, en twee daarvan heten Bruce Willis en [producent] Alex Young. Er is de mogelijkheid dat de producenten terugkijken naar andere scenario’s en ander bronmateriaal vinden om de film op te baseren, zoals ze bij de eerste en tweede film deden. Mijn scenario voelt alsof het de Rocky Balboa kan zijn voor de Die Hard franchise”.



NieuwsFilm

meest populair