Terrence Malicks 'Voyage of Time' mogelijk al in 2014

De regisseur laat ons de geboorte van het universum zien.

Tussen 1973 en 2005 regisseerde Terrence Malick vier films. Sinds de release van The Tree of Life in 2011 regisseerde hij To the Wonder, Knight of Cups en een nog onbetitelde musicalfilm met dezelfde cast als Knight of Cups. Geen van die films heeft nog een potentiële releasedatum, maar een andere Malick-film, die we bijna vergeten waren, komt mogelijk volgend jaar al uit.

Het betreft de IMAX-film Voyage of Time, die voort zou borduren op het ontstaan van het heelal zoals te zien in The Tree of Life. Volgens een bericht van Joblo zou de film wel eens volgend jaar uit kunnen komen.

Volgens het officiële plot van de film laat deze op een esthetisch unieke en wetenschappelijk accurate manier zien hoe het universum is ontstaan en uiteindelijk weer in elkaar zal storten. Daarnaast laat de film de eerste tekenen van leven, bacteriën, eencelligen, de eerste liefdes bewustzijn, de opkomst van de mensheid, leven en dood zien. En dat alles met een voice-over die ingesproken is door Brad Pitt en Emma Thompson.

Overigens is er ook nog het verhaal dat Malick op dit moment werkt aan een director’s cut van The Tree of Life. Of die film in de bioscopen zal draaien, of gewoon een speciale release krijgt, moet nog bekend worden gemaakt. Er zijn verder ook nog geruchten dat de eerste versies van The Tree of Life zes uur duurden, maar waarschijnlijk zal de nieuwe versie niet zo lang duren.

To the Wonder draait vanaf 11 juli in de bioscopen.



NieuwsFilm

meest populair