Opnames 'Star Wars: Episode VII' mogelijk al begin 2014

Daarnaast hoopt Mark Hamill op zo min mogelijk CGI.

Toen Disney aankondigde dat het LucasFilm had gekocht, was het enthousiasme van de fans groot. Niet alleen begon Disney al direct met een nieuwe trilogie, waarvan het eerste deel in 2015 al moet uitkomen, daarnaast moet er voortaan elk jaar een nieuwe film in de franchise komen.

Maar aangezien de releasedatum al snel dichterbij komt, en J.J. Abrams onlangs aangetrokken werd als regisseur, is het eens tijd om te kijken wanneer de opnames van de film kunnen beginnen. Collider sprak met de producent van Abrams, Bryan Burk, over de Star Wars-film. Burk produceert de film samen met regisseur Abrams en de baas van LucasFilm, Kathleen Kennedy.

Inhoudelijk wilde Burk niets kwijt, maar wel vertelde hij dat men hoopt de opnames begin volgend jaar van start te kunnen laten gaan. ”We werken aan een schema om hopelijk volgend jaar te kunnen beginnen. Maar we weten nog niet waar we willen opnemen, dat hangt van het scenario en een boel andere dingen af.”

Op dit moment werkt Abrams nog met scenarist Michael Arndt om het scenario goed te krijgen, dus op zich is het ook logisch dat er nog geen locaties vastgelegd zijn. Disney wil pas beginnen met Star Wars: Episode VII, als de studio er zeker van is dat alles klopt.

Waar Burk niets kwijt wilde over het verhaal van de film, wilde acteur Mark Hamill, die zijn rol van Luke Skywalker opnieuw zal spelen, er wel over speculeren. Hij vertelde in een interview wat hij zich voorstelt bij de film.

Wel benadrukte hij nog geen scenario te hebben gelezen. ”Ik wil dat het klopt voor onze leeftijd, dus veel Jedi mind tricks en minder duels met lichtzwaarden. Laat de kinderen maar het zware werk verrichten!”

Hamill stelt zich dus voor dat de personages Luke, Leia en Han een rol krijgen zoals Obi-Wan in de oorspronkelijke trilogie. Verder ging de acteur nog in op de CGI. Hij hoopt dat er minder computergegenereerde effecten in de film te zien zullen zijn. Mogelijk is dat een reactie op het commentaar op de nieuwe trilogie die George Lucas maakte. Hele personages en scènes bestonden enkel uit CGI waardoor het realistische gevoel van de eerste trilogie verdwenen was.

”Er is niets mis met CGI, maar ik denk dat je een balans moet vinden. De camera vangt de breedte en diepte en het gewicht van een miniatuur of een model.” Hamill voegde toe Kennedy verteld te hebben dat hij het vervelend zou vinden als deze films ”eruit komen te zien als Roger Rabbit.”



NieuwsFilm

meest populair