Algemeen

Junkie XL maakt filmmuziek '300: Rise of an Empire'

De Nederlandse dj werkt wederom samen met Zack Snyder.

Beste filmliefhebber,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt. Dit vinden wij jammer, want FILMTOTAAL is dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Graag willen we je vragen een uitzondering te maken voor FILMTOTAAL. Hoe je dat moet doen lees je hier.

M.v.g FT

door Bram de Groot op 23.05.2013 om 10:28 in Algemeen
De Nederlandse dj Junkie XL, die eigenlijk Tom Holkenborg heet, gaat de filmmuziek maken voor 300: Rise of an Empire (2014) van regisseur Noam Murro. Junkie XL werkte eerder samen met producent Zack Snyder aan de superheldenfilm Man of Steel, die aankomende maand verschijnt.

JXL over het nieuws: "Het is een droom die uitkomt om de muziek voor deze grote film te maken en daarmee miljoenen mensen wereldwijd te bereiken. Bovendien is het een eer om met Zack te werken. Hij is een regisseur en producer met een geweldige reputatie, die bovendien alle ruimte laat voor mijn creativiteit en ideeën."

De in Amerika woonachtige dj is al geruime tijd actief in Hollywood. Zo werd zijn muziek gebruikt voor films als The Beach (2000), Resident Evil (2002), Catwoman (2004), Madagascar 3: Europe's Most Wanted (2011) en The Dark Knight Rises (2012). Ook componeerde hij de filmmuziek voor onder meer de Nederlandse titels als New Kids Turbo (2010) en De Heineken ontvoering (2011) en de binnenkort te verschijnen Hollywood titel Paranoia (2013).

Rise of an Empire moet op 6 maart 2014 in de Nederlandse bioscoop verschijnen. Luister hieronder naar het nummer "Take The Red Pill, Take The Blue Pill ", uiteraard i.h.k.v. de film The Matrix.


5 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Straka

Avatar

FilmMaster "Wat heeft ie dan voor mos gedaan.
Een remix?"

Waarschijnlijk geen remix, hij werkt al enige tijd samen met Hans Zimmer en zal dus muziek hebben gecomponeerd. Op dezelfde manier heeft hij meegewerkt aan The Dark Knight Rises.

sonnycorleone

Avatar

Tja, vond de soundtrack tdkr minder dan die van tdk!

Banned

Avatar

Junkie XL... hij heeft wss lang nagedacht over die originele naam. Die remix die hij maakt vind ik altijd vreselijk en nergens iets toevoegen.

Spawn999

Avatar

Nerve was altijd wel erg tof van Junkie XL

FilmMaster

Avatar

Wat heeft ie dan voor mos gedaan.
Een remix?

nieuwslaatste nieuws

meest populair