Verwoest San Francisco op setfoto's 'Dawn of the Planet of the Apes'

Met graffiti die duidt op een door apen geregeerde wereld.

SuperHeroHype heeft de hand weten te leggen op een boel foto’s van de set van Dawn of the Planet of the Apes. De productie bevindt zich momenteel in New Orleans, waar de filmmakers in een straat een overwoekerd San Francisco opgezet hebben.

Op de foto’s zijn verschillende tekenen van San Francisco te zien, zoals het Fine Arts Museum en een kapotte tram. Interessant is ook graffiti die te zien is op een van de gebouwen. Oorspronkelijk stond er een menselijk gezicht op dat gebouw, met de woorden ‘Human Nation’, maar nu is daar de schedel van een chimpansee overheen gezet. Mogelijk is dat een hint naar het menselijk verzet in de film.

De film laat zien hoe een groeiende natie van genetisch geëvolueerde apen, geleid door Caesar (Andy Serkis), bedreigd wordt door een groep mensen. Zij hebben de uitbraak van een allesvernietigend virus weten te overleven, dat een decennium daarvoor over de Aarde woedde. De apen en de mensen weten een wapenstilstand te sluiten, maar die duurt niet lang. Beide kanten komen lijnrecht tegenover elkaar te staan, het begin van een oorlog die zal bepalen wie de dominante soort op Aarde wordt.

Dawn of the Planet of the Apes is geregisseerd door Matt Reeves, en naast Andy Serkis spelen ook Jason Clarke, Gary Oldman, Keri Russell, Toby Kebbell, Kodi Smit-McPhee, Enrique Murciano, Kirk Acevedo, Jocko Sims, en Judy Greer rollen in de film. Deze draait vanaf 22 mei 2014 in de bioscopen.













NieuwsFilm

meest populair