Rol John C. Reilly in 'Guardians of the Galaxy' bekend

Hij speelt Ronan 'The Accuser' Dey, een slechterik.

Enige weken geleden kregen we te horen dat John C. Reilly mogelijk te zien zou zijn in Guardians of the Galaxy. Hij zou verder de rol van Rhomann Dey aangeboden hebben gekregen, een soort Agent Colson van de Guardians.

Deadline zegt nu te weten welke rol Reilly op zich zal nemen. Het betreft de rol van Ronan ‘The Accuser’ Dey. Ronan komt van de planeet Hala in het Kree Keizerrijk, en is de Kree-equivalent van een gemene rechter en militaire gouverneur in de ruimte.

Hij was voor het eerst te zien in een stripboek over de Fantastic Four, als een slechterik. Hij bezit bovenmenselijke kracht, uithoudingsvermogen, snelheid en reflexen, en wordt beschermd door een soort exoskelet, dat hem onzichtbaar kan maken. Daarnaast heeft hij een ‘universeel wapen’, dat er ongeveer uitziet als de hamer van Thor. Het personage begon als een slechterik, maar werd later overigens een wat nobeler persoon.

Maar het meest intrigerende van het personage, is dat hij in sommige versies van de comics de zoon van Thanos is. Thanos was te zien tijdens de aftiteling van The Avengers en zal ook te zien zijn in Guardians of the Galaxy. Ondanks het bericht dat we voorlopig geen crossover tussen die twee films hoeven te verwachten, lijkt het er dus op dat Marvel er wel zorg voor draagt dat die in de (verre) toekomst mogelijk is.

Het zou zomaar kunnen dat Reilly in meerdere Marvel-films te zien is. Hij wordt in James Gunns film bijgestaan door o.a. Benicio Del Toro, Glenn Close, Chris Pratt, Zoe Saldana, Lee Pace, en Michael Rooker.



NieuwsFilm

meest populair