Paramount wil vervolg op 'World War Z'

Naast hoofdrolspeler Brad Pitt gaat nu ook de studio overstag.

Op de premièredag hintte Brad Pitt nog naar een vervolg op World War Z. Dat zou natuurlijk wel van het financiële succes van de film afhangen, en nu het openingsweekend voorbij is, kan de balans opgemaakt worden.

Het debuut van de film vormt de beste opening aan de box office voor Brad Pitt ooit. In Noord-Amerika verdiende de film maar liefst 66 miljoen dollar, de beste opening voor een originele live-action film sinds Avatar. Daarnaast sleepte World War Z wereldwijd nog eens 45,8 miljoen dollar binnen, waarmee de opbrengst tot nu toe in totaal op 111,8 miljoen dollar komt te staan.

Aangezien de film oorspronkelijk de eerste film van een trilogie moest worden, lijkt het er nu op dat die plannen verwezenlijkt zullen worden. In eerste instantie werd dit twijfelachtig door de grote problemen die er waren met de laatste akte van de film. Deze moest volledig opnieuw geschreven en opnieuw opgenomen worden, waardoor de film een half jaar later uitkwam.

Het financiële succes van de film maakt dat ook filmstudio Paramount het ziet zitten om een vervolg te maken. ”Het mooie van dit proces is dat het heeft laten zien wat voor een geweldige producent en partner Brad is,” vertelde vicevoorzitter Rob Moore van Paramount. ”Hij heeft zich echt toegelegd op deze film.”

Verder vertelde Moore dat, toen de studio vond dat de oorspronkelijke film niet goed genoeg was, Pitt en regisseur Marc Forster intensief samenwerkten met Paramount Film Group voorzitter Adam Goodman, om ”de juiste film te vinden. Hij bleef en werkte mee, terwijl Brad ook had kunnen vertrekken om een andere film te maken.”

Vervolgens concludeerde Moore dat er nog genoeg materiaal is om een vervolgfilm van te maken. World War Z is gebaseerd op het gelijknamige boek van Max Brooks, en heeft slechts een klein deel van het bronmateriaal gebruikt. Genoeg reden dus, als de film het zo goed blijft doen, om een vervolg te maken.



NieuwsFilm

meest populair