'Knight Rider' film gaat in versnelling

Een nieuwe scenarist moet meer actie naar de franchise brengen.

De Knight Rider-film is weer een stap dichterbij gekomen. Weinstein Co., de studio die de rechten heeft op de film, heeft scenarist Brad Copeland ingehuurd om een nieuwe versie van het scenario te schrijven.

De nieuwe Knight Rider moet een hoger budget krijgen, en meer actie, dan de Weinsteins oorspronkelijk voor ogen hadden. Het bedrijf kocht de rechten op de serie volgens de L.A. Times van Glen Larson, de bedenker van de serie. Deze was in de jaren tachtig op televisie te zien en had een hoofdrol voor David Hasselhoff en zijn slimme auto, KITT.

In 2008 kwam er nog een reboot van de serie, maar die kreeg maar 17 afleveringen. Desondanks geloven de Weinsteins dat de markt voor de serie groot is. Dat baseren zij op de Fast & Furious-franchise, waarvan de laatste film tot nu toe 645 miljoen dollar binnenhaalde.

De vraag is echter hoe Copeland de film van deze tijd zal maken. De auto KITT was in de jaren tachtig vernieuwend, met zijn stem en intellect. Tegenwoordig is dat niet zo bijzonder meer, aangezien Apple bijvoorbeeld Siri heeft, de sprekende assistent op je smartphone. Copeland zal dus iets moeten verzinnen om de serie aantrekkelijker te maken.



NieuwsFilm

meest populair