Video

Fraaie VFX breakdown 'The Great Gatsby'

Zo zie je maar: geloof niet alles wat je ziet..!

Beste filmliefhebber,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt. Dit vinden wij jammer, want FilmTotaal is dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Graag willen we je vragen een uitzondering te maken voor FilmTotaal. Hoe je dat moet doen lees je hier.

M.v.g FilmTotaal

door Bram de Groot op 02.07.2013 om 13:58 in Video
Zo nu en dan verschijnt er VFX breakdown op het web die het kijken meer dan de moeite waard is. Hieronder zie je de visual effects-video voor Baz Luhrmanns The Great Gatsby, die al geruime tijd in de (3D) bioscoop te zien is. Wie eerder de VFX breakdown van Luhrmanns Australia (2008) heeft gezien, weet dat de regisseur graag een green- of bluescreen gebruikt en de omgevingen vervolgens toe laat voegen via - overigens enorm fraaie - computeranimaties. De onthullende breakdown van The Great Gatsby hieronder laat zien dat Luhrmann er nog steeds graag gebruik van maakt:

Met dank aan FTer Arteron die de video gisteren plaatste in de FT Off-topic.


14 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

MrMister

Avatar

Ik had echt het gevoel dat ik naar een science-fiction film zat te kijken! Bravo Hollywood!

DutchOwnage

Avatar

Ja inderdaad, ziet er erg goed uit. Fantastisch wat ze hedendaags met computeranimaties kunnen bewerkstelligen. Heb zelf de film in de bioscoop mogen aanschouwen en moet toch zeggen dat het behoorlijk een visueel pareltje is, met ook een hele mooi score.

JamesBond

Avatar

Had toch gedacht dat er wat meer van de film echt zou zijn. Toch een kleine beetje jammer... Maar het is ongelooflijk wat ze allemaal wel niet kunnen met een computer!

Secret1994goesFilm

Avatar

Inderdaad zeer jammer dat dit 'moois' eigenlijk gewoon blue en green screen is :S
Maar bewijst ook goed hoe je als acteur moet kunnen spelen = probeer het je maar voor te stellen dat je een scene moet inspelen en enkel groen schermen rond je ziet :} Chapeau T+)

Dynos

Avatar

In de "goeie ouwe tijd" werd deze hoeveelheid aan CG shots alleen gebruikt in Sci-Fi. Geweldig gedaan dit!

Ereptile

Avatar

De film had ik nog niet gezien, maar dit is wel indrukwekkend! :D

batmaster

Avatar

Toen ik de film keek ergerde ik me de hele tijd aan de hoeveelheid cgi de hele tijd. Soms vond ik het niet mooi. Jammer dat echt bijna alle grote films allemaal cgi zijn.

DutchOwnage

Avatar

UnknowB "Maar bewijst ook goed hoe je als acteur moet kunnen spelen = probeer het je maar voor te stellen dat je een scene moet inspelen en enkel groen schermen rond je ziet :} Chapeau T+)"


Haha klopt, het vergt inderdaad veel van de acteurs. Het zal in de toekomst ongetwijfeld nog veel extensiever worden gebruikt. En vooral de oude garde zal daar ongetwijfeld meer moeite mee hebben. Ik herinner me nog een uitspraak van een aangedane Ian Mckellen toen hij bezig was met de opnames van The Hobbit: "This is not why I have become an actor."

Deadpool

Avatar

Ik blijf zwaar onder de indruk van deze film

SnakeDoc

Avatar

Wat maakt het uit of iets gemaakt of echt is. Als je maar gelooft wat je ziet. En dat was bij The Great Gatsby absoluut het geval.

Arteron

Avatar

Graag gedaan :E

De film is inderdaad prachtig en op de visuele effecten niks aan te merken. Maar als ik dit dan zie is er toch een teleurstelling, hoeveel erg wel niet uit de computer komt! Ik vond juist dat het niet te zien was, of ik was overdonderd door het geheel :P

Maar echt, fantastisch gemaakt! En inderdaad een leuke OST!

TheDriver

Avatar

Ben ik de enigste die dit er gewoon lelijk en nep uit vind zien.

Banned

Avatar

TheDriver "Ben ik de enigste die dit er gewoon lelijk en nep uit vind zien."


Ja.

Secret1994goesFilm

Avatar

TheDriver "Ben ik de enigste die dit er gewoon lelijk en nep uit vind zien."

Jep :)

nieuwslaatste nieuws

meest populair