James Cameron begint in 2017 met 'Battle Angel'

Hij verwacht dan al bezig te zijn met de post-productie van Avatar 3.

Al jaren zegt James Cameron dat hij ooit Battle Angel wil maken. Toen kwam Avatar echter om de hoek kijken, en beloofde de regisseur in de toekomst enkel nog aan films in die franchise te werken. Ondertussen zijn Avatar 2 en Avatar 3 bevestigd, en lijkt de toekomst van Battle Angel een stuk minder zeker.

Hoewel, dat leek zo, want tijdens een interview vertelde de regisseur dat hij zal beginnen met werken aan Battle Angel in 2017 als hij werkt aan de post-productie van Avatar 3. Het nieuws is enigszins verrassend, omdat nu blijkt dat de regisseur gelooft al over vier jaar klaar te zijn met twee Avatar vervolgen.

Battle Angel wordt gebaseerd op de gelijknamige manga, en vertelt het verhaal van Alita. Zij is een cyborg die al haar herinneringen verloren heeft en gevonden wordt op een afvalberg. Een arts helpt haar er bovenop, en Alita komt erachter dat ze nog één ding weet: de legendarische cyborg martial art Panzer Kunst. Alita wordt een premiejager, en volgt haar in haar pogingen haar verleden opnieuw te ontdekken.

Overigens vond Cameron ook nog even de tijd om in te gaan op het gebruik van 3D conversies. ”Het is één ding om een film in 3D op te nemen, en iets totaal anders om hem om te zetten naar 3D… Als je 150 miljoen dollar uitgeeft aan visuele effecten, gaat een film er sowieso spectaculair uitzien.”

Bekijk hieronder het filmpje waarin Cameron zijn verhaal doet.



NieuwsFilm

meest populair